23 december 2013

Om husliga julmysterier 2013!

I de sista timmarna av förberedelser inför julen gör två riktiga julmysterier sig påminda! Ett har just fått sin lösning, det andra väntar ivrigt på detsamma!

Problem 1, med lösning:

Aftonbladet tipsar i dag om den ryske problemlösaren ”CrazyRussianHacker” som i en Youtube-demonstration visar hur ett ständigt köksproblem kan undvikas.

Inte nog med att en plastfolierulle har förmågan att, vid försök att dra ut en bit, skrynkla ihop sig. Ibland följer hela jädra rullen med ur förpackningen!

Ihopskrynklandet löses genom att plastfolien förvaras i kylskåpet!

Det andra bekymret står jag, mat-Tina som intervjuats av Aftonbladet och troligen de allra flesta andra i tacksamhetsskuld till en ryss för!

På kortsidorna av en plastfolieförpackning finns förperforerade små ”luckor”. Tryck in dessa och rullen stannar i förpackningen!!!

Varför står det inte ett enda ord om detta på förpackningen? Troligen handlar det om producenternas iver att få kränga några extra rullar till sådana, som jag, som i ren ilska kvaddat mången meter folie i sitt liv!

Problem 2, ännu olöst:

Har du någonsin köpt en ljuslykta för värmeljus i det stora landet i väster?

Det har jag! Särskilt juliga sådana!

Väl hemma i Sverige har jag kunnat konstatera att de värmeljus som saluförs i Europa är någon ynka millimeter för stora för att passa!

Varför inte världsstandarden på en sådan fånig produkt som ett litet, litet ljus inte kan vara densamma runt klotet är svårt att förstå!

Själv förbannar jag mig för att jag inte, under min USA-tripp i september, kom ihåg att köpa på mig en förpackning med amerikanska ”tea-lights”! Nu får favoritljuslyktan, där tomten och hans hjälpreda värmer händerna över ett värmeljus stå oanvänd! Suck!

God Jul! Trots allt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar