12 december 2013

Kanarieöarna drabbade av busväder!

Jag har gjort tappra försök att uppmärksamma svensk media på att en ögrupp, en svensk ”koloni” vintertid och med flera populära semesterresemål, under de senast dygnen varit utsatt för ett ”herrans” oväder!

Kanarieöarna, "de lyckliga öarna", går just nu igenom ett vädermässigt stålbad! Regnet står som spön i backen, ett flygplan gled av landningsbanan på Tenerife den gångna natten, vägar har rasat, vägarna till vulkanen Teide är ofarbara och avstängda, skolorna har varit stängda liksom all offentlig förvaltning som t ex domstolar.

Vad vet det svenska folket om detta?

Inget! Förutom en liten notis på SVT Text-tv i går!

Det torde vara tusentals, kanske tiotusentals, svenskar på öarna just nu och ännu fler som tänker spendera de kommande helgerna i värme och sol!

Säga vad man vill men jag förstår inte längre hur media i vårt land fungerar!

Jag har häpnat över att följa händelseutvecklingen via spansk public service, TVE, och den lokala webb-tidningen Canarias Ahora. Spektakulära bilder har visats över motorvägar där bilar står med regnvatten upp till vindrutorna, raserade vägar mm.

Nyhetsvärdering är säkert inte lätt att ägna sig åt! I ett stort nyhetsflöde är det uppenbarligen svårt att hålla reda på sådant som kanske angår svenskar och sådant som inte gör det!

Lösnummer hade kunnat säljas men svenska journalister och svensk media sover!

Märkligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar