18 juli 2013

SMI borde DO-anmälas!

Så där ja,
då var det dags för lite homo-hets igen.

Smittskyddsinstitutet varnar för en ny typ av hjärnhinneinflammation som hittills "bara" drabbat män som har sex med män.

I Europa är offren sju till antalet men ändå tillåter sig SMI att peka ut Paris och Berlin som sjukdomsalstrande farozoner!

Trots att SMI konstaterar att sjukdomen inte smittar sexuellt, utan är luftburen, så väljer man ändå att särskilt påpeka att det är just homosexuella som drabbats.

Nu är det bara att vänta in kvällstidningsrubriker, modell krigsutbrottsstorlek, som säkerligen kommer att varna för den nya AIDS-smittan. Risken för att detta sker inom kort är nog tämligen stor!

Att, som SMI gör, poängtera de drabbades sexuella läggning, trots att detta inte har ett enda
(j-la) dugg med saken att göra borde vara ett fall för DO!

4 kommentarer:

  1. Håller helt med. Fruktansvärt att denna grupp än en gång utpekas. Speciellt när det nu handlar om en luftburen sjukdom. 80-talets skräck för homosexuella kan komma att återväckas om vi inte är försiktiga.

    SMI bör definitivt DO-anmälas.

    SvaraRadera
  2. Men ni anser alltså inte att det är värt att påpeka att homosexuella bör gå och vaccinera sig då sjukdomen hittills bara smittat homosexuella. I New York, Berlin, Paris och nu London riktar man starkt in sig på MSM för att få dem att vaccinera sig och få spridningen under kontroll. Är snarare typiskt att i PK sverige inte göra något som är bra utan som ska vara helt korrekt. Som exempelvis HIV-lagstiftningen som gör att få som bör går och testar sig och därmed har vi en stor del okontrollerad hivsmitta i Sverige. Är nog större risk får en hatmob om man tystar ned var den största smittspridningen sker för då startar rykten och rykten har sällan mycket sanning i sig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför ska bara homosexuella gå och vaccinera sig? Bara för att de sju i Europa som drabbats råkat vara bögar trots att sjukdomen inte smittar sexuellt? Med ditt sätt att resonera så kommer hela hetero-flocken av folk att stå lika oförstående när de drabbas som de gjorde när HIV slog till i den gruppen.

      Radera
    2. Vem har sagt att bara de ska göra det? Dock är det mycket viktigare att de gör det eftersom de är en högriskgrupp om du ser till antalet smittade/andel av samhället. Att heteroflocken stod oförstående berodde endast på informationen som kom ut. Man visste inget, inte hur det spreds eller hur man smittades, det enda man visste de facto var att det var homosexuella män som drabbades till stor del. Och det är en stor skillnad mellan HIV och meninococker. Det enda går det vaccinera sig mot det andra inte.
      Och än idag är i I-världen smittospridningen av HIV bland MSM enormt mycket större, procentuellt sätt, och därmed bör den största insatsen göras där eftersom det gör mest nytta. Genom att rikta en insats även om en grupp blir utpekad och därmed går de och vaccinerar sig får det mycket större nytta än om man löst ska formulera sig PK och ingen går och vaccinerar sig. Sen måste jag säga att detta endast är ett svenskt problem att bli kränkt av sånt här. I USA och de andra länderna i Europa där man nu kraftigt riktar in sig på MSM för att de ska vaccinera sig är det uppskattat bland dem. De får riktig information och möjligheten att vaccinera sig istället för att man ska släta över det med att alla har lika stor risk att drabbas här. För det är inte sant om du kollar på smittspridningen.

      Radera