26 juli 2013

Om minnesluckor, TT och "våldtäkter"!

I ett TT-telegram på fredagseftermiddagen får vi veta att en man friats från våldtäktsmisstankar eftersom kvinnan faktiskt kan ha varit med på sexakten.

TT skriver att kvinnan till den 20-årige mannen, som skulle sova över i hennes hem, redan i förväg gjorde klart att det inte kunde bli aktuellt med någon sex. Men att detta senare skedde i alla fall. Men att kvinnan inte minns något.

Det är lätt, alltför lätt, att bli upprörd och tänka att grabben ifråga är ett svin.

Åtminstone så länge man läser TT-texten!

TT klipper välvalda delar ur en nyhetstext från P4 Sörmland!

När jag läser vad radiokanalen i Sörmland skrivit inser jag att allt som TT skriver inte är att jämföra med sanningen!

P4 Sörmland berättar att ”både mannen och kvinnan var mycket berusade den där natten”. Något som TT (som av en händelse?) lyckas utelämna i sin telegramtext!

Det är, åtminstone i min värld, en nog så viktig detalj som TT oförklarligt utelämnar!

För helt ärligt; Vem kan räcka upp handen och säga att han/hon aldrig någonsin, i övre tonår eller kort tid därefter, tillbringade en natt med någon som inte visar sig uppfylla de egna önskemålen? Vem kan räcka upp handen och ärligt hävda att de tidiga sexupplevelserna inte inträffade under alkoholens inverkan?

Ja, det är klart att det finns några som viftar med händerna! Och det finns säkert ett flertal som tycker att Tingrättens dom i det aktuella fallet är fel.

Men det beror troligen mest på att TT ägnar sig åt en typ av värdering, och citatuteslutning, som gör att åtminstone jag i fortsättningen kommer att läsa en TT-text med en smula större skepsis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar