24 juli 2013

Om Norwegian och bristande säkerhet!

Aftonbladet, och norska VG, berättar i dag om norrmannen Lars Petter Andresen som skulle flyga med Norwegian från Oslo till Stockholm för ett möte över dagen.

Lars Petter är döv så han kollade skyltningen på Gardermoen mycket noga innan han klev ombord.

När flyget varit i luften en timme men inte visade några som helst tecken på att gå ned för landning frågade Lars Petter sin stolsgranne och fick då klart för sig att planet var på väg till Alicante i Spanien.

Med tanke på att det är en kvällstidning som skriver om saken är min första fundering; Är det sant?

Om det nu är så att det de facto är sant så har jag genast ett antal frågeställningar:

Vad gjorde personalen som stod vid gaten och släppte ombord folk? Kollade de att alla hade ett boardingkort likgiltigt till vilken destination?

Varför upptäckte inte kabinpersonalen att antalet passagerare uppenbarligen inte kan ha stämt gentemot passagerarlistorna?

Vad säger hela historien om säkerheten ombord på Norwegians flyg om ”vem som helst” kan glida ombord på ett flyg utan att ha giltig biljett och utan att bli upptäckt?

Norwegian lär, enligt Aftonbladet, ha ”beklagat” det inträffade!

Det är sannerligen inte gott nog!

Med tanke på att flygbolaget inom kort ska ta sina nya ”Dreamliner”-plan i trafik, ett flygplan som brunnit ohälsosamt ofta på sista tiden, så krävs det nog att Norwegian kommer med betydligt mycket mer än ett beklagande över att en ”vilt främmande människa” flyger iväg ombord på ett flyg där han inte har att göra!

Norwegian har att redovisa hur de ser på säkerheten omkring sina flygningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar