12 juli 2013

Malala är en hjältinna!

16-åriga Malala Yousafzai har nyss hållit tal inför Generalförsamlingen i FN.

Den pakistanska tjejen som sköts av fanatiska talibaner bara för att hon vågade stå upp för tjejers rätt till utbildning tog i dag sin revansch på alla som i religionens tecken utövar våld mot, och förtrycker, någon annan.

”Islam är en fredens religion. Islam säger inte bara att det är varje barns rätt att få utbildning, det är en skyldighet”, sa Malala i en kommentar till sitt tal.

Sitt tal avslutade hon med att säga: ”Låt oss plocka upp våra böcker och pennor, de är vårt mäktigaste vapen” och ”Utbildning är enda lösningen”.

Malala är min hjältinna!

Det är inte troligt att talibanerna i Afghanistan och Pakistan lyssnade. Inte heller de shia- och sunnimuslimer som missuppfattat sin religion och väljer att spränga varandra i luften i Irak.

Men de borde de sannerligen ha gjort!

I morse var det de katolska fanatiskas Irland som fångade mitt intresse.

Det är just i dag alltför lätt att skylla världens elände på religiöst förvirrade trosivrare! Därför är Malala en frisk fläkt som kräver det alldeles självklara; Sin, och sina medsystrars, rätt till utbildning.

Kanske den 12 juli skulle utnämnas till ”Malalas dag”? Bara som en påminnelse till alla de som fortsätter att ”tro” något som är befängt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar