16 mars 2017

SL och SLL ockrar Stockholmssommaren!

I huvudstaden gav oss kommunfullmäktige, huvudsakligen styrt av sossar, en rejäl skatteökning efter att de vann sin röd-gröna majoritet i senaste valet.

I SLL, Stockholms läns landsting, styr visserligen alliansen men ivrigt påhejade av oppositionen medför årets sommar för många länsbor en kostnadsökning i storleksordningen ocker!

SLL beslutade att SL, Stor-Stockholms lokaltrafik, fr o m januari i år skulle få en ”förenklad” taxemodell. Att samma modell kommer att innebära att hemmasemestrande Stockholmare får kännbara plånbokshugg är något som det talats mer än tyst om!

Under många år har SL erbjudit en sommarbiljett, giltig i fyra månader men till priset av ungefär tre.

2016 kostade biljetten 2520 kronor för en vuxenbetalande och biljetten gällde då obegränsat under perioden maj-augusti.

I år kommer denna sommarbiljett inte att finnas!

Det billigaste alternativet för den som vill åka kollektivt under den underbara Stockholmssommaren hänvisas till att köpa en 90- plus en 30-dagarsbiljett till det mindre facila priset av totalt 3250 riksdaler.

Det motsvarar en prisökning på ungefär 29 % jämfört med ifjol! Då har jag inte tagit hänsyn till att det fattas biljetter för de tre sista dagarna i augusti!

Jag tänker att främst vänsteroppositionen i landstinget inte hade tänkt klart innan de beslutade sig för att taxe-”förenklingen” skulle medföra att ett helt gäng med barnfamiljer, pensionärer och andra som tänker tillbringa sommaren i stan kanske inte kan göra alla de härliga utflykter som finns att tillgå i den vackraste av sommarhuvudstäder!

29 % prisökning! Det är, i alla fall om någon frågar mig, ingenting annat än ocker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar