21 november 2015

Sitter fel person anhållen och en terrorist är i frihet?

Frågetecknen om den, i Boliden gripne, numera anhållne ”terroristen” är betydligt många fler än utropstecknen!

Till TT säger, på lördagseftermiddagen, Tetz Rooke, professor i arabiska vid Göteborgs universitet att det rent av, även om det skulle vara långsökt, är fel person som SÄPO, polisen och media skapat sådan hysteri kring och som fått människor att oroas till hysterins bortre gräns.

Oron blir inte mindre när alltfler ställer, ännu obesvarade, frågor utan att få några som helst svar. Att svaren ännu så länge uteblir kan naturligtvis skyllas på att förundersökningen ännu så länge befinner sig i något slags inledningsskede. Men snart nog är det angeläget att vi, allmänheten, får oss tillgodo mer information!

Tetz Rooke förklarar, på ett bra sätt, för TT om namnförvirringen på ”terroristen” som beror på att arabiskan saknar tecken för korta vokalljud. Enligt Rooke heter den person SÄPO söker, inte alls säkert den person som sitter anhållen, Mutar eller Mudar. Han heter i vilket fall som helst inte Moder.

Kanske har ett misstag begåtts, om det lär vi bli varse så snart vi får veta mera, och i så fall kan det hända att den riktige terroristen, med planer på att iscensätta våldsdåd i Sverige, fortsatt lallar omkring i full frihet eller gömmer sig inför det han ser som den ”stora” dagen!

I så fall finns det anledning för alla i Sverige att verkligen börja oroas! Inte bara över att risken att drabbas av ett terrordåd på något sätt minskat i och med gripandet utan även över den säkerhetstjänst som har att ansvara över just säkerheten i landet!

Skulle det visa sig att misstag skett så lär det komma att rulla huvuden på andra sätt än genom terrorism. Dessutom skulle Sverige vara tvunget att rejält kompensera den man som utpekats som ett av de största hoten mot landet på senare tid. Men vad skulle det hjälpa honom? Hans liv är hur som helst förstört, vare sig han är en terrorist eller inte!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar