6 november 2015

Om livsfarliga semestrar och medias och researrangörers ansvar!

Det tycks stå alltmer klart att det ryska passagerarplanet som avslutade sin sista färd i småbitar på Sinai-halvön gjorde detta p g a att en sprängladdning lastats ombord strax före start från Sharm el-Sheikh.

Nu väntar tusentals européer på att få resa hem från Egypten och de som faktiskt lyckas komma med ett flyg får välja bort sin resväska och endast ta med sig handbagage ombord. 

Många personliga favoritplagg får stanna kvar i öknen men livet är mer kärt än att riskera att någon bagagelastare slänger ombord en bomb före start.

Samtidigt drar jag mig till minnes resesidorna i den gångna helgens Expressen där vi läsare rekommenderades en novemberresa till just Egypten. Och till Gambia för den delen.

Egypten, en militärdiktatur där fundamentalister lyckas lasta ombord bomber på flyg. Gambia, landet med en president som vill avrätta alla homosexuella samt de i allmänhet som inte delar hans åsikter.

Är det inte mer än hög tid för svenskar i allmänhet att revidera sina resplaner och media och researrangörer i synnerhet att sluta att marknadsföra resmål där regimer eller säkerhetsläget gör det till ett lotteri för resenärerna?

Det handlar till syvende och sist om livet! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar