26 november 2015

Gambias president förbjuder och tillåter knivmord!

Gambias president, Yahya Jammeh, tillika envåldshärskare och tämligen grym diktator, hade en stunds kärleksfull insikt tidigare i veckan.

Han meddelade då att kvinnlig könsstympning med omedelbar verkan är förbjuden i hans lilla land.

Ca 75 % av Gambias kvinnor har blivit utsatta för det fasansfulla övergreppet. Med skitiga rakblad och med stor risk för dödliga infektioner.

Därför är det utmärkt att Jammeh sätter ned foten!

Nu hamnar han dock inte på plussidan totalt sett när det gäller sitt beslutsfattande!

Så sent som i maj i år meddelade han att han skulle skära halsen av homosexuella.

Olika typer av övergrepp bedöms på de mest vitt skilda sätt i landet som svenska charterresenärer glatt fortsätter att resa till!

Kvinnors rättighet att slippa kniven när det gäller det egna könet medför inte per automatik att alla människors rättighet att slippa kniven tillgodoses.

I Gambia kan uppenbarligen allt hända! Dör man inte av det ena så kanske man dör av det andra som ett fiktivt gambiskt ordspråk förmodligen lyder!

Skrämmande! 

1 kommentar:

  1. Jag läste i tidningarna om diktator Jammehs beslut om att förbjuda könsstympning, vilket kanske är det enda positiva som hänt under hans år som diktator.
    Men, jag är också ganska säker på varför detta plötsliga beslut kommer just nu ...
    Vet inte om Jens följt vad som hände under toppmötet på Malta för några veckor sedan. Jo, flera afrikanska länder blev lovade (stora) belopp mot att de ser till att (många) färre afrikanska flyktingar tar sig till Europa. Eftersom snart varenda gambian (homosexuell eller inte) som kan lämna landet gör det, är det här beslutet bara ett rövslickeri på européerna för att visa att diktator Jammeh egentligen är en himla omtänksam diktator.
    Usch och fy! Lika mycket som jag kräks över diktatorer, blir jag illamående av alla europeiska politiker!

    SvaraRadera