6 november 2015

Om mormoner, julkonserter och homosexuella!

Julen närmar sig!

En av mina favoriter, trots min egen läggning, är att ta del av julkonserten från Salt Lake City. Det är någonting rent magiskt med mormonernas kör och orkester. Julkänslan är aldrig så stor som när jag ser dem, (sken-)heligt leende, framföra julklassiker i fantastiska arrangemang.

Även om rökare, alkoholnyttjare och homosexuella sedan urminnes tider varit bannlysta från ”sekten” så har det, någonstans långt inne i mig, funnits en förhoppning om att samfundet ska inse att det liksom är nya tider nu. Men icke!

I kväll berättar CNN att ledningen för de (sken-)heliga medlemmarna i ”Jesu Kristi kyrka av sista dagars heliga” beslutat att barn till homosexuella ska anses vara ”avfällingar”. Barn som lever med föräldrar av samma kön ska aldrig kunna döpas in i kyrkan och de ska aldrig kunna be om medlemskap. Vad barnen har gjort för ont förklarar inte kyrkan!

Jag har närt en illa dold önskan att en gång få besöka ”Tabernaklet”, mormonernas kyrka i Salt Lake City, för att lyssna och njuta av en konsert med deras kör och orkester.

I kväll gick ridån ned!

Jag tror jag skippar årets julkonsert från det som kanske är världens största kyrka med plats för mer än 10 000 åhörare, som en större hockeyrink helt enkelt, och jag får ta mig en allvarlig funderare på om de cd-skivor som står i skivhyllan alls ska lyssnas på eller ens få vara kvar?

Det känns som om världens religiösa samfund tar sig alltmer extrema uttryck i stället för att anpassa sig efter samtiden!

Trots allt önskar jag alla mormoner, när den dagen kommer, en riktigt God Jul! Med förhoppningar om att även ni en dag skall vakna klarsynta!

1 kommentar:

  1. Ja, fy fan vad trött jag blir på denna extremism. Herre Gud, det är år 2015 och det känns som om att alltför många vill dra klockan tillbaka till Medeltiden. Vart är mänskligheten på väg?

    SvaraRadera