13 november 2015

Drottningens engagemang engagerar!

SVT rapporterar att en flock (knarkliberala?) forskare kritiserar Drottning Silvia för hennes engagemang för ett narkotikafritt Sverige. Det ligger nära tillhands att tro att samma (pårökta?) grupp i övrigt är emot monarkin men då för att kungafamiljen ofta framställs som viljelösa och åsiktsbefriade nickedockor.

Drottningens ställningstagande är ”problematiskt” menar t ex Björn Johnson, narkotikaforskare på Malmö Högskola. Han syftar naturligtvis då på att narkotikaproblematiken är en politiskt het potatis och att kungahuset ska hålla sig borta från samhällsproblem som samtidigt är politiskt laddade.

Hovet har under ett par veckor lämnat frågor från SVT obesvarade men i ett sent svar meddelar nu informationschefen Margareta Thorgren att Drottningens engagemang ska ses mot bakgrund av ”FN:s utvecklingsmål om att stärka förebyggande insatser och vård av narkotikamissbruk.”

Drottningens ställningstagande är ett modernt sundhetstecken. Även en Drottning måste få ha rätt att uttrycka åsikter om sakers tillstånd även om dessa åsikter ibland tycks reta gallfeber på sådana som bidragsberoende forskare! Mig veterligt är det ingen forskargrupp som ännu kritiserat Drottning Silvias engagemang för världens barn men det är kanske bara en tidsfråga innan detta inträffar.

”För Sverige – i tiden”, som är Drottningens makes valspråk, kräver att hon är med ”i tiden”, något som hon bevisar genom att engagera sig i frågor som rör, berör och förstör för alltför många människor i vår stundtals trasiga värld!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar