4 november 2015

Om alkobommar och Trafikverket i nattluvan!

I mars i år sa infrastrukturminister Anna Johansson (S) att det behövs fler alkobommar i landets hamnar, där fordonsförare tvingas genomgå ett alkotest innan de får bege sig ut på våra vägar, för att rädda liv. Bra sagt!

Nu meddelar Trafikverket att samma alkobommar inte har någon framtid i hamnarna eftersom dessa slukar för stora polisresurser. Ehh va?

Mig veterligt har försöken med alkobommar i Göteborg och Stockholm varit mer än framgångsrika och många är de förare, bland dem lastbilschaufförer med tunga fordon, som förhindrats att ge sig ut redlösa på svenska vägar.

Någon jämförelse med de samhällskostnader, inkl polisresurser, som krävs i samband med svåra trafikolyckor beroende på alkoholintag tycks inte Trafikverket vara intresserade av! 

De tycker helt enkelt att rattfyllon hellre ska få köra av färjorna kraftigt berusade, rakt ut i den svenska trafikmiljön, i stället för att ett par konstaplar vaktar ett antal bommar i landets hamnar och förhindrar vidare färd av de som ska förhindras vidare färd!

Trafikverket fortsätter att, i alla typer av sammanhang, gå från oklarhet till oklarhet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar