22 november 2015

Häpnadsväckande oprofessionellt är ett understatement!

Vad många under ett par dagar befarat, att en terrormisstänkt person felaktigt hållits bakom lås och bom och troligen utsatts för mycket hårda förhör, har besannats.

DN:s Lasse Wierup kallar det hela ”häpnadsväckande oprofessionellt.”

Professorn i kriminologi, Jerzy Sanecki, kommenterar saken med att det är ett ”fruktansvärt antiklimax.”

Terrorforskaren Hans Brun säger till SR Ekot att ”den dåliga nyheten” är att den/de som föranlett hotbildshöjningen fortfarande är på fri fot.

Aftonbladets Åsa Linderborg skriver att söndagen den 22 november torde vara ”en av de pinsammaste i svensk presshistoria.” Helt rätt! Däremot har Linderborg helt fel när hon påstår att det inte är upp till det svenska folket att tipsa SÄPO. Jo, det är det! Om SÄPO inte själva är kapabla att göra rätt bedömningar så måste de få hjälp på traven!

Från SÄPO:s och regeringens sida är tongångarna annorlunda.

SÄPO:s presschef, Sirpa Franzén, säger till Expressen: ”Vi agerade resolut.” Ja, det måste nog tillstås! Att sedan det resoluta agerandet ledde till att en oskyldig människa utsattes för ett par dagar ingen troligen vill uppleva tycks inte bekomma Franzén.

Inrikesminister Anders Ygeman (S) påstår sig fortsatt ha förtroende för SÄPO. Anders uttalar sig på regeringens vägnar medan allmänheten förväntar sig ett uttalande från vår alltmer osynlige statsminister. Stefan Löfven poppade upp under natten efter gripandet och lovprisade SÄPO:s insats. Det var ungefär samtidigt som rikspolischefen Dan Eliasson utlovade ”guldstjärnor” till de polisanställda som genomfört ett sådant briljant ingripande.

I landet där statsministern håller sig borta från offentliga framträdanden under veckor då landet skulle behöva, och efterlyser, frekventa sådana tycks ingenting vara som det borde vara.

Det är verkligen ”häpnadsväckande oprofessionellt” och mer därtill!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar