21 december 2014

SL rent kriminella i juletid!

SL envisas med att köra korta t-banetåg under söndagarna. Under stora delar av året är det en lösning som fungerar hyfsat. Även om de som ska resa med företaget till största del får stå under resan så kommer de flesta resenärerna fram dit de ska.

Jag begriper mycket väl att vagnarna måste servas och städas någon gång under veckan. Eftersom det inte förekommer nattrafik under vardagsnätter är detta ett utmärkt tillfälle att ägna sig åt denna typ av verksamhet.

Så tänker inte SL! I stället måste detta arbete uppenbarligen ske dagtid under söndagar.

Under december är detta inget annat än en urusel idé!

I dag hade jag det tveksamma nöjet att resa med t-banan vid några tillfällen. Många var vi som sönderstressat flängde runt för att fixa det sista inför julhelgen. På T-Centralen utbröt nästan slagsmål när folk försökte pressa sig in i redan överfyllda vagnar där de som lyckligen trängt sig på tryckte näsorna mot fönster och dörrar och panikartat kippade efter luft!

Det är så skandalöst dåligt! Snudd på kriminellt av SL!

Det är dags för de ansvariga för kollektivtrafiken i Stockholm att inse att många i det moderna samhället arbetar även på udda tider. Det är dags för samma ansvariga att se till verksamhetsbehovet när antalet bussar och tåg ska anpassas till den verklighet som de ansvariga har att ta hänsyn till! Något de uppenbarligen inte klarar av att hantera.

Som anställd i en verksamhet med personal i tjänst 24 timmar om dygnet så gäller det att optimera resurserna till tidpunkter då dessa behövs.

Detta har aldrig SL förstått!

Återstår att se om t-banetågen tillåts vara i fullängd framöver? Fan tro’t!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar