6 december 2014

Löfven den verklige odemokraten!

När Magdalena Andersson (S), finansminister, i går påstod att SD är nyfascister så trodde jag, på fullaste allvar, att hon drabbats av en plötslig förnuftskollaps.

I morse till frukostfikat insåg jag att hon bara förekommit sin partiledare, statsminister Stefan Löfven, som i samma ordalag uttrycker sig i en debattartikel i DN.

Så otroligt korkat av dem båda!

Löfven gör som Andersson och dissar riksdagens tredje största parti och menar liksom sin finansminister att 801 178 väljare, som röstade på SD i senaste riksdagsvalet, är att betrakta som fascister!

Löfven skriver i dag att han ”aldrig kommer att agera på ett sätt som ger makten över landets utveckling till ett nyfascistiskt enfrågeparti.”

Därefter hånar han SD för att de stödde alliansbudgeten och påstår en massa saker om hur hans egen budget hade kunnat göra landet bättre. Han anklagar också allt och alla för att ha brutit ”praxis” i riksdagen trots att hans eget parti var de första att använda sig av praxisbrytande!?! 

I följande stycken vänder han så sossekappan efter vinden och påstår att han bjudit in alliansledarna till förhandlingar men att dessa nekat. Alltså; ”Jag vill gärna förhandla men jag accepterar inte just något i er budget.”

Eftersom Löfven odemokratiskt avfärdar 13 % av väljarkåren och vad dessa anser så borde han i konsekvensens namn också helt bortse från Miljöpartiet, knappa 7 % i valet och aldrig komma på tanken att lyssna på Vänsterpartiet, knappa 6 % i valet. Dessutom bortser han troligen från vad ca 40 % av hans egna medlemmar tycker. Fast det sistnämnda känns inte alls otroligt. Sosseledningar genom åren har ofta agerat med rena översittarfasoner, högt över medlemmarnas åsikter!

Löfvens resonemang i dag visar på en hel massa brister. Kanske drömmer han om att få styra ett land på samma sätt som det sker från t ex Havanna och Pyongyang? Stefan; Det kallas diktatur!

Löfven och Andersson har under två dygn lyckats med bedriften att väcka vrede hos inte bara Sverigedemokrater utan hos många av oss som lovordar demokratin som sådan!
Hade sossarna i stället börja ställa krav på SD att de skulle redovisa sin politik bortom invandrarfrågan och berätta om ekonomin, energin, skatter, vård, skola eller vad som helst annars så hade de troligen kunnat få även den mest förhärdade Sverigedemokrat att visa hur oklara partiets åsikter är i dessa frågor. Nu valde dock sossehöjdarna att på sedvanligt sossemaktfullkomligt sätt gå SD till viljes och klampar in på det område som lockade en knapp miljon väljare för tre månader sedan.

Svensk socialdemokrati har varit ur fas i flera år nu! Det är ytterst oklart om den någonsin kommer att återhämta sig igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar