22 december 2014

Om curlande idiotföräldrar!

SR P1 ”Studio Ett” berättar på måndagen om att många föräldrar gör sina barns läxor.

Där finns t ex pappan som läst böckerna som måste läsas och därefter skrivit bokrecensionerna. Sedan har han skrivit ett ”manus” till sin dotter så att hon ska kunna föra en diskussion om böckerna.

Överbeskyddande föräldrar vill (läs; kräver) att deras barn ska gå ut med de högsta av alla betyg och att de därmed tror att familjeproblemen ska bli färre.

En lärare, som av någon helt outgrundlig anledning vill vara anonym, säger till programmet att det inte längre handlar om lärande utan att allt handlar om att få ett ”kvitto”, d v s ett bra betyg!
Varför läraren väljer att vara anonym är svårförståligt eftersom det han/hon säger är klokskap i den högre skolan.

Bittra vänsterväljare kommer efter dagens ”Studio Ett” att säga: ”Vad var det vi hela tiden sa?” och påstå förnumstigheter om skolan, betyg, lärare och i grund och botten skylla det hela på det politiska motståndarlägret.

Men frågan som ändå kvarstår, mer obesvarad än någonsin tidigare, måste ändå vara:

Har inte curlandet av nya generationer slagit i det berömda taket nu?

Jag undrar vad pappan i reportaget kommer att tänka när han i framtiden, på äldreboendet, kommer att tas omhand av personal i hans dotters ålder och då finna att det handlar om anställda med en allmänbildning så bortom all räddning? Att läkarna han möter inte har riktig koll på medicineringen eller de bensår som blommar upp? Att snickaren han anlitat för att förbättra altanen inte vet skillnad på ”plank och brädor”? Att bilen suckande ger upp för att ”växellåda” inte var något bilmekanikern fick lära sig om eftersom föräldrarna fixade just den hemläxan?

Att hans dotter strider i någon terrororganisation i landet ”Långt Borta” orkar han inte tänka på! 
Att det skulle bero på brister i allmänbildningen eller en avgrundsdjup historielöshet gör han ingen koppling till.

Han var ju bara mån om familjefriden och finfina betyg när det begav sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar