19 december 2014

Blir ESC i Wien olidligt och dyrt?

Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler och Arabella Kiesbauer, är de bekanta? Om inte så lär de vara det i slutet av maj 2015. Tillsammans med årets segrare Conchita Wurst ska de leda Eurovision Song Contest från Wien 19, 21 och 23 maj.

Österrikarna verkar därmed återgå till att arrangera ett onödigt dyrt spektakel, något som fått många länder i ekonomisk nöd att lämna tävlingen i rena strömhopp.

SVT försökte 2013 ändra på upplägget för att dra ned kostnaderna. Petra Mede fick helt allena leda världen genom tävlingen och hon gjorde det med den äran.

Redan 2014 spårade våra grannar i söder, Danmark, ur och de ekonomiska efterspelen lär ha fått mången dansk skalle att rulla!

Synd att Österrike inte tycks ha lärt sig läxan.

Visserligen är det utmärkt om rent homofoba länder avstår från att ställa upp i det glittrigaste spektaklet under året. Sura uppstötningar från öst får vi nog av i alla fall!

Samtidigt är det trist om ekonomin är det som ska avgöra om vi ska tillåtas ta del av alla musikaliska kalkoner! Och vem orkar med fyra fruntimmer, nåja, som gapar i mun på varandra?

1 kommentar:

  1. År 2014 har österrikarna äntligen fattat att "kvinnor kan"! Bättre sent än aldrig, men tyvärr i fel forum ...
    http://www.eurovision.tv/page/news?id=eurovision_hosts_are_society-shaping_women_orf_says

    SvaraRadera