26 december 2014

Om MH370, teorier och svensk media!

Marc Dugain, fransk författare och f.d. flygbolagsdirektör, vållar i dagarna uppståndelse då han ventilerar en, i mitt tycke, intressant teori kring försvinnandet av MH370, det malaysiska passagerarplanet som försvann den 8 mars och än i dag är fortsatt försvunnet!

I artiklar världen över, som inte citeras i annan svensk media än ett par resesajter och Expressen, berättar Dugain att han i sitt eget sökande fokuserat på spåret med ögonvittnena på Maldiverna och på det faktum att en brandsläckare som han misstänker kommer från flygplanet påträffats nära atollen Baarah, tillhörande öriket.

Dugain påstår att flygplanet tagits över av hackare och att det sedan skjutits ned i närheten av Diego Garcia, en avlägset belägen ö söder om Maldiverna med stor amerikansk/brittisk militärbas. Anledningen sägs vara att flygplanet misstänktes vara en del i ett nytt terrordåd.

Dugain berättar vidare att han kontaktats av underrättelsepersonal som bestämt avrått honom från att söka vidare i mysteriet med MH370.

Clas Svahn, DN-journalist, flygintresserad och UFO-fantast, avfärdar i ett blogginlägg på DN:s hemsida på juldagen fransmannen som Svahn kallar ”okänd för alla utanför den franska språksfären”. (Dugains debutroman ”La Chambre des Officiers”, som utspelar sig under första världskriget, filmades 2001 och nominerades till guldpalmen i Cannes samt vann flera andra filmpriser.)

Svahn påstår att ”alla” säkert minns att vittnena på Maldiverna aldrig gått att hitta. Nej, jag minns inte att jag i någon media alls tog del av något sökande efter den fiskarbefolkning, på en avlägset belägen atoll, som citerades i pressen, ursprungligen en lokal tidning på Maldiverna.

Hur som helst; Så länge sökandet efter flygplanet inte givit något som helst resultat så tycker jag att det är intressant att ta del av alla upptänkliga teorier. Någon gång i framtiden kommer vi att få veta vad som egentligen hände!

Dessutom, om det finns någon sanningshalt i det Dugain påstår, så är det ju bara att konstatera att det liksom ligger i en militärmakts natur att dementera och hota för att på så sätt försöka hindra att sanningen kommer fram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar