23 december 2014

Om p-böter och parkeringsföretag från helvetet!

GP skriver, ännu en gång, om det västsvenska parkeringsföretaget Västia. För andra gången har en nitisk p-vakt vid företaget lappat en bil med en sovande person bakom ratten.

I det aktuella fallet handlar det om en sjuksköterska som, utmattad efter ett långt nattpass på jobbet, insåg att hon inte var en duglig bilförare utan beslöt sig köra av och vila en stund. Så klokt av henne att inte fortsätta en riskfylld färd mot hemmet utan att inse att ”det här går inte.”

Vilan övergick i sömn och vips satt boten som en smäck på vindrutan.

Carina Lundin, sjuksköterskan, har försökt att få boten avskriven men Hojab Parkeringsservice, ett nitiskt företag som på inkassoliknande sätt driver in böter åt Västia och horder av andra lika nitiska parkeringsföretag, skriver i ett brev till Carina att ”de omständigheter som åberopas utgör inte sådana skäl att ärendet kan komma att makuleras”.

Om Västia och Hojab drivit en process vidare mot ett dödsbo, om Carina t ex suttit död i bilen, framgår inte! Hur som helst var i alla fall inte p-vakten intresserad av om Carina levde!

Så här dan-före-dan är det inte utan att jag hoppas att julskinkan hamnar på tvären i struparna på p-vakten samt högsta hönsen för Västia och Hojab! Samt att övriga runt berörda julbord har dåliga kunskaper om hur man utför en ”Heimlich´s manöver!”

1 kommentar:

  1. Instämmer. Det finns institutioner i samhället som inte har något existensberättigande.

    SvaraRadera