31 mars 2013

Om avvisningar, media och Reva-motståndare

Att media bestämt sig för att ställa hela asylpolitiken på sin yttersta tåspets står mer än klart!

Att anti-REVA-demonstranter ”kräver” utan att förstå konsekvenserna står lika klart.
På påskdagens eftermiddag publicerar TT en lång harang om kostnaderna för att ”flyga folk ur landet”. Det handlar om att statens transporttjänst kostar skjortan för att de chartrar flygplan för att avvisa människor som fått avslag på sina asylansökningar, hållit sig undan och sedan påträffats.

Jag delar vår Statsministers uppfattning som han delgav i SVTs Agenda för ett par veckor sedan: ”Den som har fått ett avvisnings- eller utvisningsbeslut ska lämna landet”.
Reinfeldt fortsatte: ”Är det så att bara för att man gömt sig några veckor ska man sedan få lov att stanna? Då blir det ett väldigt konstigt samhälle”.

Jag saknar nyanser i motståndarnas åsikter!
Förutom att jag undrar över alla de laglydiga som lämnar vårt land när de inte får tillstånd att stanna kvar. På vilket sätt är de som gömmer sig mer behjärtansvärda att försvara än de som accepterar att ett av världens mest asylvänliga länder, efter prövning, funnit att skälen för asyl inte är uppfyllda? Medan de som troligen är i störst behov av skydd aldrig ens kommer att kunna ta sig till Europa för att få en asylansökan prövad. Det går jag bet på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar