23 mars 2013

Vänstern mot yttrandefrihet

Vänsteranhängare tar sig ofta ton och protesterar mot hat, rasism, diskriminering etc. De förväntar sig att vi andra ska lyssna och de anser att bara åsikter från deras egen horisont är sådant som mänskligheten borde bry sig om.

Sedan finns vi andra, en betydande majoritet, som enträget värnar yttrandefriheten. Trots att vi inte delar en del av de budskap som förmedlas i skydd av densamma.
I Malmö har det i dag varit stökigt i samband med att den högerextrema rörelsen SDL hållit ett möteStortorget.

SDL drog inte särskilt många åhörare, om ens några förutom de närmast sörjande, men det var heller inte de som stod för oroligheterna.
Vänsterpartiet, och andra mer vänsterradikala grupperingar, hade anordnat motdemonstrationer. Det skreks, visslades, tändes bengaliska eldar, smälldes knallskott och gjordes allt för att störa SDL. Ett antal av motdemonstranterna greps.

Utan att dela SDLs åsikter har jag stora problem med att de inte tillåts framföra dessa.
Som så många gånger förr så visar vänstergrupperingar, AFA och vad-de-nu-kallas att de i grunden är svårt odemokratiska. Det ska liksom inte tillåtas att några tycker annorlunda eller att deras röster ska få höras.

Att bemöta märkliga åsikter med sakliga argument i en sansad debatt finns inte på vänsterns agenda!
Om det beror på att de sakliga argumenten saknas, att vänsteranhängarna bara är allmänt korkade eller en kombination är svårt att säga.

Däremot är det solklart att de som vann oförtjänt uppmärksamhet i dag i Malmö och som oftast gör det när vänsterfolket motdemonstrerar är de som samma vänsterfolk säger sig motarbeta!
Odemokraterna på vänsterkanten fortsätter att göra sig själva en otjänst.

Yttrandefriheten är värd att värna. Åsiktsskillnader ska tydliggöras med ord. Inte med kravaller!

3 kommentarer:

 1. Jättebra, exakt vad Du säger har jag betonat i åratal. Varför anser vänstern att de alltid har rätt & är goda och att vi andra som inte sympatiserar har fel & är onda! TACK!!

  SvaraRadera
 2. "Yttrandefriheten är värd att värna. Åsiktsskillnader ska tydliggöras göras med ord. Inte med kravaller!"

  Exakt så. Hur svårt kan det vara?

  Jag ifrågasätter starkt hur motdemonstranterna tänker. Finns det ett genuint motstånd mot rasism, eller är man bara ute efter bråk?

  http://hakans-blogg.blogspot.se/2013/03/hur-tanker-de.html

  SvaraRadera
 3. Av någon anledning är det skillnad på hat och hat, jfr t.ex. den här krönikan på ämnet: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/glom-inte-det-goda-fina-hatet_7901138.svd

  Media står dessutom dåligt upp för yttrandefriheten. Närhelst extremisterna på högerkanten försöker demonstrera rapporterar media om "bråk vid extremistmöte" vilket i sak inte må vara osant men för att inse att det är motdemonstranter som bråkar, som inte accepterar att fel åsikt uttalas, måste man oftast läsa bra mycket mer än rubriken och ingressen.

  Det förekommer inte motdemonstrationer när vänsterextremisterna vandrar på gatorna, t.ex. 1:a maj, så det här med att inse att yttrandefrihet innebär rätten att säga det vissa inte vill höra verkar vara något högern har insett bra mycket bättre än vänstern.

  SvaraRadera