31 mars 2013

Sjöstedt föreslår dyrt och trist! Utan valmöjligheter!

Jonas Sjöstedt (V) skriver i dag på DN Debatt om det samhälle han vill se. Han flörtar med sossarna och påstår att bara de två partierna tillsammans kan göra Sverige bättre. Att Sjöstedt gör detta utspel bara dagar innan sossarna ska samlas till kongress är naturligtvis mer än utstuderat.

Sossarnas Löfven står troligen inför några turbulenta dagar då vänsterfalangen i partiet vädrar morgonluft och vill begränsa valfriheten på olika sätt. Precis som Sjöstedt!

I vänsterledarens debattinlägg spyr han ur sig i stort sett hela sitt partiprogram i tre spalter, inramade av det ständiga mantrat att det är just ”arbetarrörelsen” som skapat mycket av det vi har i dag.

Han rabblar kommuner som skrotat privata alternativ inom äldreomsorgen och de som har avgiftsfri kollektivtrafik. Han påstår saker som att han vill ”ha mångfald och valmöjligheter utan privata vinster” och ” utveckla demokratin i den offentliga sektorn” samtidigt som han vill ”stimulera privata investeringar”. Vilken paradoxal rappakalja!

I de kommuner med ”gratis” kollektivtrafik, som Sjöstedt nämner, är kommunalskatten 33,23 i Kiruna, 33,60 i Avesta samt 32,69 i Hallstahammar. Det är inte utan att jag undrar om invånarna där tycker det är värt att betala för att bussarna ska vara ”gratis”? Samtidigt som
t ex vi i Stor-Stockholm bidrar med skyhöga utjämningsskatter för att hålla landsortskommuner på fötterna.

Löfven gör rätt i att stå på sig i kampen om en förnyelse av sossarna.

Det samhälle Sjöstedt fabulerar om är ett samhälle anno dazumal!

Vill svenskarna verkligen ha ett samhälle utan valmöjligheter, där barn kommenderas att infinna sig i den kommunala skolan ”A845” i slutet av augusti, utan att föräldrarna haft möjligheten att välja? Är det drömmen för en pensionär att inte kunna påverka valet av äldreomsorg? Och vill vi betala mer för att få färre möjligheter till att välja bland olika alternativ? Nej, jag vägrar att tro det!

För betala kommer vi att få göra med Sjöstedt i någon maktposition! Frågan är bara hur mycket? Om detta tiger han still!

Konjunkturinstitutet konstaterade i veckan i sin nya prognos att något reformutrymme inte finns i ekonomin. Skatterna kommer att tvingas höjas även med en borgerlig regering. Att då försöka föreställa sig ett vänsterstyre och hur detta skulle påverka den enskildes ekonomi är ett nästintill omöjligt, och olösligt, tankeexperiment!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar