15 mars 2013

Aftonbladets Bildt-"scoop" är trams!

Aftonbladet tar i dag till typsnitt av storlek krigsutbrott och anklagar utrikesminister Carl Bildt för att vara spion.

Tidningen använder sig av Wikileaks-uppgifter.

Bildt ska ha informerat USA om "hemliga" uppgifter som avhandlats på regeringssammanträden.

Jan Guillou dundrar (nej, jag är inte förvånad) i en kommentar att "det är frågan om något slags spioneribrott"! Ulf Bjereld, statsvetande sosse, är inne på samma linje.

Det tar dock inte lång stund förrän Aftonbladets "nyhet" plockas ned på jorden igen.

Wilhelm Agrell, professor i underrättelseanalys och vanligtvis svårt kritisk mot regeringen, säger att Bildts handlande varken är "anmärkningsvärt eller förvånande på något sätt".

När t o m Aftonbladets Lena Mellin nöjer sig med att kalla utrikesministerns USA-informerande för "osnyggt" så förstår vem som helst att det önskade utfallet uteblivit för tidningen. Mellin påminner dessutom om Palme och Nord-Vietnam i sin analys och att läsa detta borde få de mesta rabiata vänsteranhängare att inse att Bildts "spioneribrott" bara är en liten fjäder i stället för den tänkta scoop-hönan.

Aftonbladet fortsätter envetet att, i alla lägen, kritisera regeringen. Som sosseblaska borde de i stället lägga mer kraft på att kritisera SD dit horder av trötta sossesympatisörer tar sin tillflykt. Men om detta tiger Aftonbladet fortsatt ohälsosamt still!

Tillagt kl 17.53: Aftonbladet har nyss plockat bort kommentars- och bloggfält från sina artiklar!?! Börjar de få kalla sossefötter???? 

2 kommentarer:

  1. Roligast av allt är att jag vet, att det fanns Socialdemokratiska och Kommunistiska(!) politiker som talade om mer.....

    SvaraRadera
  2. Ja vem är förvånad att AB gör allt de kan för att försöka smutskasta alliansen. Och Guillou som gammal KGB-informatör gafflar som en bandhund.

    SvaraRadera