6 juli 2011

Vill Malin Siwe bli maskäten???

Jag har något slags hat/kärleksförhållande, på avstånd, till Expressens ledarkrönikör Malin Siwe. Understundom lyckas hon på pricken sätta det jag anser på pränt.
Ibland är hon så hejvilt ute på hal is!

I dag ägnar hon sig åt det senare!

På ledarsidan i dagens tidning, samt på opinionsbloggen på webben, morrar hon åt att hon inte får ta med sig gulle-gullvoffsingen på en EU-tripp utan att se till att denne är avmaskad vid återkomsten till riket.

Dvärgbandmasken har redan påträffats i Sverige och Malin anser att det då inte behövs något krångel för den fyrbente älsklingen.

För en hund är dvärgbandmasken inte särskilt farlig men överförd till människan kan den vålla ansenlig skada och till och med döden!

Malin vill resa med sin sötnos, gosa och pussa med den, och sedan bli förvånad när maskar krälar omkring i hennes innandöme.
Risken är att vi därefter har hört det sista från Siwe och det tycker jag vore trist!

Dvärbandmasken ska, så långt det är möjligt, hållas kort!

2 kommentarer:

 1. Jag tycker det närmast är tramsigt att komma med avmaskning av hundar Nuuuuu.
  Naturvårdsverket kommer säkert att börja driva detta till miljardkostnader för skattebetalarna.
  I själva verket är det Naturvårdsverkets egenmäktiga förfarande på annans egendom som är orsaken.
  Dessa maskar har kommit till landet med de in och utplanterade Vargarna och Lo djuren.
  Man lobbar och håller nu på med att dessa djurs maskar är annorlúnda samtidigt som dessa maskar aldrig förekom tidigare. Slopa naturvårdsverket och ställ de ansvariga till svars. Men det är väl som vanligt.
  Bonn dj- larna kan gott ha detta.
  Det ledde till att "Gose Gullen" drabbats.
  Grattis alla rovdjurskramare hoppas att ni får dela hudens nöje att bära dvärgbandmask.

  SvaraRadera
 2. Kravet att hundar som varit på resande tass ska avmaskas har funnits länge. Vid gränskontroller kontrolleras vovvarnas "pass" för att se att detta skett. Det är alltså inget som ska "införas" nu. Tvärtom ligger ett förslag att ta bort detta krav.
  Och det är sannerligen inte bara vilddjur som traskar in i Sverige med dessa maskar inombords. Mindre nogräknade hundvalpssmugglare bär också skulden!

  SvaraRadera