Ohlys försök till agitation blev en gäspning. I ett försök att väcka oss kristiserade han alla, inklusive sig själv men hade inga nya visioner att komma med. Tvärtom! Hans synpunkter om vänstervriden vård lämnade få spår i tidningskommentarerna.
I dag har därför ytterligare en kandidat anmält sitt intresse av att ta över partiledarposten i (V). Det börjar bli lite småsvettigt för Ohly.
Undrar om han som fd partiledare kommer att återgå till jobbet som tågmästare vid SJ eller om han gör som Schyman och utnyttjar riksdagspensionen tillfullo? Kanske blir det det senare. Med eget vårdbehov som tillfredsställs på Sofiahemmet och med barn som fått smak på privat entreprenörsskap i form av skolgång så kanske Ohly trivs med en verklighet långt ifrån den han propagerat för, så sent som i går!
En ledare i dagens SvD är betydligt mer intressant än en snar föredettings vurm för dåtid. Under rubriken ”Det blir högern som räddar välfärden” redogör Per Gudmundson för ett seminarium i Visby som han bevistat. En tidigare sjukvårdsminister i Nederländerna, Ab Klink, berättade där hur den holländska sjukvården utvecklats. Med obligatoriska sjukvårdsförsäkringar, alls icke svindyra, har finansieringen av sjukvården utvecklats på ett otroligt sätt. Antalet läkare står som spön i backen, vårdköerna är borta och det har gått så långt att t o m mindre nödvändiga behandlingar ryms under sjukvårdsförsäkringarnas skydd.
Så långt är det knappast nödvändigt att driva vården men det holländska exemplet är helt klart värt att studera tycker jag.
(Då kan ju även Ohly fortsätta med sin vana att anlita privata alternativ!)
Även Hanne Kjöller i DN skriver om vården. Hon har lyssnat på ett seminarium med Harvardprofessorn David Cutler och inser det att det är något ruttet med vården i Sverige. Även detta är ett mycket tänkvärt inlägg.
Vården behöver utvecklas, liksom finansieringen av densamma. Vi behöver sannerligen inte ett vänsterpartistiskt kliv tillbaka till vårdköernas förgångna tid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar