30 juli 2011

Schyman, Reinfeldt, Juholt och Borg

I den politiska stiltje som gärna uppstår i Sverige under juli månad har de senaste dagarnas ledarsidor och debattartiklar inte bjudit på några överraskningar.


På Expressens ”Sidan 4 debatt” skrev i går Gudrun Schyman ett av sina standardangrepp på mannen. Denna gång handlade det om att Gudrun anser att bostadsbristen till största delen drabbar kvinnor. Kvinnor lever enligt Schyman i destruktiva förhållanden och dysfunktionella familjebildningar för att de inte kan få egen bostad. I en annan harang konstaterar hon att andelen ensamstående föräldrar har ökat och att 80% av dessa är kvinnor.

Gudrun blandar siffror och statistik hej-vilt och tror på fullaste allvar att vi läsare ska köpa budskapet utan kritisk granskning.

Den före detta riksdagsledamoten, som fortsatt lyfter stora pensionssummor, kanske borde vara lite försiktigare och inte så kategoriskt hävda att inga pappor vill ta ansvar för sina barn, att de fortsatt väljer att frivilligt leva i dysfunktionella förhållanden eller att just män glatt kan skaka fram pengar till en bostadsrätt!

När det gäller problemet att skaffa bostad så påstår jag att det gäller alla och inte bara kvinnor!


Expressen/KvP i dag har en ledare som, helt riktigt, påstår att vår Statsminister skött sig bra under krisen efter terrordåden i Norge.

Tidningen påminner om Tsunamikatastrofen i Thailand 2004 då den dåvarande regeringen, med Göran Persson, Freivalds och andra fick rungande kritik för sitt sätt att hantera händelserna där mängder med svenskar var offer.

Expressen/KvP konstaterar att skulle vi behövt en samlande svensk gestalt under den senaste veckan så hade en sådan utkristalliserats. Vi borde vara fullt kapabla att hantera en kris i ett grannland utan att ha en landsfader att hålla i handen. Vi lider med norrmännen men för den sakens skull ska inte vår Statsminister behöva klä skott för känslor individer inte själva kan hantera. Reinfeldt har visat sympati och erbjudit den hjälp våra grannar kan behöva. Det räcker gott och väl så!


SvD Opinion skriver också det självklara. Det går bra för Sverige och anledningen är vår regering och politiken som förs. När sossarnas Juholt har ”ambitioner” så har Borg levererat.

Snart är hösten här och då har Juholt lovat redovisa hur han ska finansiera alla de löften han gett under sommaren, i Ekots lördagsintervju och i Almedalen. Jag har inte glömt de guldfyllda gröna skogarna som utlovats av Juholt och det ska bli otroligt intressant att skärskåda hur alla dessa löften ska uppfyllas om ett sossestyre skulle komma till makten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar