11 juli 2011

Kärnkraft gör Baltikum och Öst-Europa till vinnare!

Efter några hårda år, med tuffa besparingsprogram, är Baltikum på väg att bli en framgångssaga. Litauen redovisar en ekonomisk tillväxt med 6,9 %.

I dag berättar SvD att stora delar av gamla Öst-Europa och Baltikum dessutom storsatsar på nya kärnkraftverk.

Med tyskarnas förhastade beslut härförleden gör östländerna helt rätt. De kommer att kunna tjäna grova pengar när Tysklands industri snart nog kommer att skrika efter energi.

Det hedrar också östländerna att de väljer kärnkraften framför att börja skyffla brunkol. Det lär kanske Tyskland få ägna sig åt ett tag i det forna DDR men för att förhindra en ekonomisk tillbakagång torde det krävas mer än detta och de ”förnybara” energikällorna lär aldrig räcka till.

Även Frankrike hakar på, storsatsar på nya reaktorer, och ser stora vinster i framtiden medan tyskarna tänker fel. 

Förhoppningsvis tar Merkel sitt förnuft tillfånga innan nedskitningen av vår värld får en tysk nystart! Alternativt skuldsätter hon sitt land och börjar storhandla energi från grannarna!

2 kommentarer:

  1. Men hade du brytt dig om att läsa innantill så beslutade Tyskland samtidigt att inte handla mera energi från andra länder.

    SvaraRadera
  2. @Hemlige Det tror jag då jag ser det. Det tyska beslutet verkar vara västa sårtens populism och helt utan verklighetsförankring. Resultatet komemr troligtvis bli liknande det vi redan sett i sverige dvs att man river upp beslutet då datumet närmar sig och ersättningskraft inte finns. Allternativt att man bygger nya kolkraftverk/ökar effekten på existerande kolkraftverk, kombinerat med nya fosilgaskraftverk. (vilket har varit den tyska lösningen hitils)

    SvaraRadera