18 juli 2011

Modernisera Systembolaget!

Vilket underbart ståhej det blev efter att Carl B Hamilton (FP) föreslagit att Systembolaget ska få tillåtas börja med hemleverans.

Att IOGT-NTO skulle gå ned i spagat och vråla rakt ut är knappast överraskande!

Själv tycker jag att det är hög tid att lätta på storebrorsmentaliteten i vårt land. Varför skulle just vi svenskar vara mest i riskzonen för att förfalla i alkoholism och därför ”beskyddas”?

Självklart måste Systembolaget moderniseras, på alla sätt, om företaget alls ska ha något existensberättigande.

Cecilia Schelin Seidegård, ordförande i Systembolagets styrelse, grubblar vidare och säger att ”öppettiderna blir det svåraste” och att det blir svårt att kontrollera legitimation vid hemleverans. Oj, vad Cecilia försöker skapa frågeställningar som inte alls borde vara något problem.

I ”Europas huvudstad” Bryssel finns sedan flera år s k ”nightshops” som öppnar när den vanliga livsmedelshandlaren stänger. Hos ”nattisen” kan den sugne köpa en vinare till supén om han/hon glömt detta under rundan hos livsmedelshandlaren, som f ö har ett hyfsat sortiment med promillehaltiga drycker.

Åter till hemleveransen: Jag kanske inte själv kommer att utnyttja möjligheten med mindre än att jag av någon anledning blir handikappad men jag har sannerligen bekanta som inte är så lättrörliga och som kommer att jubla om de får möjlighet att beställa hem en flaska skumpa till dörren för att fira något!

Ge svenska folket mer frihet: Bättre öppettider på Bolaget, hemleveranser eller upplösning av spritmonopolet!

2 kommentarer:

 1. Egemtligen borde det vara en självklarhet att få köpa rödvin (eller vad man nu föredrar ...) på ICA eller Konsum, men eftersom det i vårt i detta fall eftersatta land inte fungerar, så är det naturligtvis en mänsklig rättighet att få sitt vin/öl/sprit (eller whatever) hemkört!
  Som billös och med ganska långt till systemet, skulle jag självklart utnyttja denna service till fullo! Varför ska jag offra min rygg till att bära hem tunga påsar med bag-in-boxvin när jag i stället kan få det hemkört till min dörr?
  Ryggskador kostar ju sjukvården extra pengar, eller hur? Ännu ett argument!
  Jag bor i vanliga fall utomlands, och kan när jag vill slinka in på en vanlig mataffär eller en nattöppen butik för att köpa all slags alkohol om jag blir sugen, men är trots detta inte på något sätt alkoholberoende.
  Förutsätter den svenska regeringen att handikappade, rörelsehindrade, dubbelarbetande småbarnsmammor och människor med tidsnöd är beroende av alkohol?
  Nej, nu är det fan dags att Sverige rättar sig i leden efter andra delar av Europa (då räknar jag naturligtvis inte in Finland och Norge)!
  Ge mig mitt vin när jag vill ha det! Oavsett om det så är klockan ett på natten eller till min dörr där hemma.
  Wake up Sweden!

  SvaraRadera
 2. Sluta bara upp med att rösta på de partier som vill behålla monopolet. Det funkar i Spanien och tyskland mm så varför i hela friden inte här?? Vi blev medlemmar i EU 1/1-95 och då föll monopolet om vi skulle hållt oss till vad EU säger. Så det är inget snack vi behöver ingen omröstning om monopolet och om vi hade det så skulle den säkert ändå vara manipulerad av staten. AVSKAFFA ALKOHOLMONOPOLET NU!!!!!

  SvaraRadera