25 juli 2011

Kina, presscensur och förtryck

I skuggan av de förfärliga händelserna i Norge skulle en svår tågolycka i Kina, i lördags, kunnat glida ganska så obemärkt förbi. Ett snabbtåg körde in i ett annat tåg och slungades av en bro med många dödsoffer som följd.

Det kinesiska propagandadepartementet har nu, precis som vanligt, satt igång propagandamaskineriet och lämnat direktiv till pressen som säger: ”Fråga inget, gå inte in på detaljer” när media lite för närgånget börjat gräva för att finna olycksorsaken.

Under måndagen har myndigheterna, med stora insatser, påbörjat arbetet med att begrava vraken efter tågvagnarna för att ”skydda landets industrihemligheter”.

Kina må vara ett framgångsland när det gäller den ekonomiska utvecklingen.

Med presscensur, folkförtryck och begränsningar i folkets möjligheter att använda internet kvarstår faktum att vänsterregimer på ytterkanten sannerligen inte är att imponeras av. Precis lika lite som vi imponeras av blonda extremister på den andra flanken!

Mer demokrati, som Stoltenberg sa, är lösningen!

1 kommentar:

  1. Att ”skydda landets industrihemligheter” kan vara synnerligen angeläget för att vi i Väst inte ska få se att de är stulna i EU och USA...

    SvaraRadera