4 juli 2011

Varför resa till Etiopien?

Vad får svenska journalister att resa till Etiopien och där försöka göra ett reportage från en gerillarörelse? Visst, det är behjärtansvärt att vi, som lever i en välfungerande demokrati, får veta vad som händer på andra platser i vår värld. Samtidigt som vi beundrar modet hos de som ger sig in i lejonets kula så är vi nog många som undrar hur de tänkte?

En tanke som slår mig är att flygbolag från länder där mänskliga rättigheter inte står högt på agendan flera gånger i veckan landar på svenska flygplatser.

Etiopiens flygbolag, Air China, Iran Air och det statliga Syriska flygbolaget slår flera gånger i veckan ner sina hjul på Arlanda. Jag undrar; Vilka reser med dem? Varför?
Vad är det som gör att fler och fler svenskar väljer att resa, på semester, till länder där mänskliga rättigheter och fria demokratiska val inte är på något sätt representerat?
Varför låter vi flygbolag från dessa länder fortsätta att flyga på Sverige? Av någon slags, feluppfattad, välvilja och försök till öppenhet?

Det är minst sagt svåra frågor men vore det inte lämpligt att på tydligare sätt visa att det som sker i flygbolagens hemländer inte är ok? Någonstans måste man ju ändå börja!

2 kommentarer:

  1. Ja vad fan har man där att göra. herregud. Åk till Thailand istället.

    SvaraRadera
  2. eller åk till usa och bidra till världsfreden, ta o läs på lite om situationen i världen jens

    SvaraRadera