15 juli 2011

Lindgården rivs! Helt rätt!

I DN ondgör sig ledamoten i Stockholms skönhetsråd, Fredrik von Feilitzen, över att timmarna nu är räknade för den forna restaurangen LindgårdenDjurgården i huvudstaden.

Han har under de senaste åren skrivit liknande upprörda upprop i allehanda tidningar.
Han kallar tillgreppet ”Stockholms värsta skandal”!
Själv säger jag: Äntligen!
Redan för mer än 20 år sedan blev byggnaden utdömd som alltför fuktskadad för att överhuvudtaget kunna åtgärdas. Under 80-talet huserade ett disco i de sunkiga lokalerna.
Att ta gäster på den underbara Djurgårdspromenaden har, under på tok för många år, inneburit skamkänslor när vi passerat Lindgården. Ett ruckel, som säkert var fantastiskt i någon förhistorisk tid, på en plats där turister och Stockholmare borde njuta av tillvaron året runt, har fördunklat upplevelsen.
Von Feilitzen har tagit som sin livsuppgift att vara emot i stort sett alla försök att förnya och förbättra vår vackra huvudstad. Jag påstår inte att rivningen och omgörningen av Klarakvarteren var den mest lyckade i stadens historia men att som von Feilitzen så till den milda grad sätta sig till motvärn så snart något nytt skall uppföras är ganska trist.
Riv rucklet! Bygg nytt och fräscht som passar in på en av vackra Djurgårdens mest centrala platser. Sedan får den som vill sörja att inte Lindgården för massor med år sedan renoverades!

1 kommentar:

  1. Hej, tyvärr har jag inte sett din kommentar angående detta förrän nu. Idiotiskt resonemang tycker jag. Även om denna byggnad inte betyder något för dig så är det många som den gör det för. För övrigt så verkar det som att du inte är helt insatt i problematiken runt denna byggnad, vilken mycket riktigt är en praktskandal. Annars hade du aldrig skrivit så lättsinnigt om detta. Det som skulle passa in på den aktuella platsen på Djurgården nu när byggnaden ändå är riven är en byggnad av äldre stil liksom de omkringliggande, inte det skräp Arcona nu bygger upp. En byggnad som liknar den tidigare hade varit en värdig efterföljare. Det är tack vare såna som dig som Klarakvarteren inte finns kvar.

    SvaraRadera