17 juli 2011

Fackligt medlemsras utan självinsikt!

Svt.se skriver i dag att flera LO-förbund tvingas till samarbete p g a det stora medlemsras de drabbats av.

Vi är många som valt att stå utanför de vänsterinsnöade facken.

Ett undantag i bristen på självinsikt har Elektrikerförbundets ordförande, Jonas Wallin. Han konstaterar helt riktigt ”man kan inte bara köra på i samma hjulspår som man alltid gjort”.

Annars så lyser denna klokskap med sin frånvaro inom den svenska fackföreningsrörelsen. Det är typ vi-har-haft-blyertspennorna-på-samma-plats-i-40-år-och-tänker-fortsätta-med-det-i-40-år-till!

Med en borgerlig regering som håller landet flytande i den europeiska kvicksanden så är det svårt att övertyga folk på verkstadsgolv och annorstädes om fackets s k förträfflighet.

Det har heller inte varit särskilt framgångsrikt att, som flera LO-förbund, ständigt kritisera regeringen för precis allt den gör. Fackförbundet Byggnads eftervalsanalys visade att mer än 10% av förbundets medlemmar röstade på SD i senaste valet. Om det kan man ha många åsikter. Själv väljer jag att tolka det som en misstroendeförklaring mot fackföreningsrörelsen.

Det, om något, borde vara en rejäl väckarklocka och få fackpamparna att inse att svenska folket inte längre är så vänster som LO-folket vill tro!

En fackföreningsrörelse som är intresserad av välmående företag och som vill framåt vore sannerligen mer i takt med tiden än hopplöst kritiserande i tid och otid, ibland bara för kritiserandets egen skull!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar