15 juni 2011

Att vilja ta ansvar och att vara sosse är inte kompatibelt!

För övrigt anser jag att Juholt påminner läskigt mycket om några av sina företrädare på partiledarposten hos sossarna.

Ett uppstaplande av frågor till Statsministern men noll egna visioner. Ja, förutom att han gärna ser att alla får allt! Men var pengarna skall tas står skrivet i stjärnorna.

Tur för Håkan att han har Jimmie som kompis och att de tillsammans har möjlighet att dra ner den svenska ekonomin i Medelhavsländernas misär. Länder med vänsterstyre där bidragen till arbetslösa tillåtits växa till konkursens rand och där arbete inte tillåts löna sig.
S + SD = Sant!

Juholt påstod i dagens debatt att han har ”högre ambitioner”. Vilka dessa ambitioner är för dagen, de kan ändras snabbt som vi alla vet, och hur de skall bekostas är vi ett gäng med väljare som vill ha svar på!

7 kommentarer:

 1. Jag håller fullständigt med dig !

  SvaraRadera
 2. Göran Persson sanerade svensk ekonomi i början på 90-talet efter en borgerlig regering. Trots Perssons hårdförda finanspolitik, kunde vi behålla en sjukförsäkring utan bortre tidsgräns samt en a-kasseersättning som gick att leva på åtminstone ett par år. Vid en mycket långvarig arbetslöshet halkade ersättningen efter och blev mycket svår för t.ex. lågavlönade att leva på.

  Det är för tidigt att dra några långtgående slutsatser efter dagens partiledardebatt - en enda debatt säger inte mycket men jag tycker det är typiskt för borgerliga partier och väljare - att tänka kortsiktigt.

  SvaraRadera
 3. Göran Persson sanerade ekonomin genom att sno hundratals miljarder från pensionärerna.

  SvaraRadera
 4. Att inte ta ansvar för vad man gjort för de sjuka i Sverige är vad jag tycker att alliansen är att jämföra med sd. Alliansen och sd är förtryckare båda två och de tycker ju ganska mycket lika.

  SvaraRadera
 5. Alliansens aka M:s politik är elitistisk och egoistisk. Den individualismen som den föder är vidrig. Att bara se till att en själv har det bra och mer i plånboken och att då inte bry sig om hur andra i samhället mår är så vidrigt så att jag spyr. Varje dag detta vansinne av högerpolitik fortsätter mår jag dåligt fysiskt, att det får fortgå... Hur många skall duka under fysiskt, psykiskt och ekonomiskt innan det blir skifte?? Ingen som röstat på Alliansen anser sig kunna bli arbetslös, sjuk eller motsvarande, för så masochistisk kan väl ingen vara att den röstar så i så fall??? Det kan man väl inte ens önska sin fiende?? Att bli stigmatiserad som ett problem i samhället bara för att man inte har ett jobb, skämmas för att man måste stämpla. Den känsla som finns i Sverige idag är att har man inte jobb så finns man inte, helst skall man avskjutas så att "problemet" till människa försvinner, för det finns då ingen plats för icke arbetande människor i det här landet längre. Jag undrar vart känslan för sina medmänniskor försvann, hur nära skall sjukdom och arbetslöshet komma för att man skall se problemet. Skall det finnas i vänkretsen, släkten eller måste det drabba familjen för att man skall förstå att denna politik som idag förs av Alliansen inte fungerar för hela Sverige.

  SvaraRadera
 6. Även som arbetslös gillade jag Alliansens politik. Den är aktiv att få in människor i arbete igen. Valde alternativet att starta eget och det går som tåget nu.

  SvaraRadera
 7. Du säger att du gillar Alliansens politik eftersom den får in folk i arbetet. Då undrar jag lite hur din syn på människor ser ut. Alla har inte samma förutsättningar och därför inte samma jobbmöjligheter.
  Det är lätt att säga "Ryck upp dig och gå ut i arbetslivet", men för alla är inte det så enkelt.
  Det handlar inte om att vara peppad på att få jobba, utan det handlar om vad det finns för alternativ. De som tvingas leva på bidrag har med all säkerhet redan gjort allt de kan för att kunna få ett arbete.
  Man måste tro det bästa om folk, i grund och botten är vi alla lika.

  SvaraRadera