21 juni 2011

Befria Arlanda Express från monopolstatusen!

Samma dag som SvD avslöjar att konsortiet bakom Arlanda Express, flygplatståget i Stockholm, får stora subventioner från staten i form av räntefria lån får vi veta att företaget blåser staten på skattepengar genom att föra över stora summor till ett riskkapitalbolag i Luxemburg.

Inte nog med det!

Nu meddelar tågfirman att det redan i nästa vecka blir prishöjningar!

Arlanda Express vd Per Thorstensson torde tro att medborgarna i Sverige har hål i huvudet när det i själva verket handlar om en total urspårning hos honom själv.

Hans ursäkt till prishöjningarna är att för många resenärer utnyttjar de, otroligt få, rabatter företaget erbjuder.
Som innehavare av ett monopol är det inte bara illa av Thorstensson och hans ledning. Det är bortom vett och sans.

Ponera att jag får en rabattkupong av min livsmedelshandlare på sill lagom till midsommar. Det vill många ha och försäljningen förväntas gå som smort. Handlaren höjer därför grundpriset på sillburkarna med x antal procent och trixar med kassaapparaterna så att momskronor undanhålls staten. Skulle vi handla hos denne handlare? Nej, troligen inte! Och förmodligen aldrig mer!

Är det inte dags att staten löser ut stackars A-train från monopolet, betalar det som krävs och låter icke-företagskunder åka tåg till flyget för ett rimligt pris. Fast allra först måste de räntefria lånen bort, Skatteverket hårddra kraven på återbetalning av de pengar staten blåsts på och vd tvingas avgå.

Skäms Arlanda Express!

1 kommentar:

  1. Om man planerar sin resa lite bättre kan man åka hela vägen till Arlanda med SL istället. Det tar lite längre tid, men kostar också mindre än en fjärdedel jämfört med A-express.

    SvaraRadera