5 juni 2011

Juholt, verktygslådor, sommarjobb och ledarskribenter

En av Aftonbladets ledarskribenter, Katrine Kielos, sa i fjol i en intervju för ”Medievärlden”, ang Aftonbladets ledarsida:

”Vi vill upprätthålla uppfattningen om att det är viktigt och genomtänkt det vi skriver. Därför lägger vi bara ut det vi absolut vill ska fram i debatten”.

Orden ringer i mina öron och blir nästan till tinnitus när jag läser dagens ledare i Aftonbladet skriven av Kielos och med rubriken ”Nästan alla politiker har storhetsvansinne”.

I en lång harang vill Katrine leda oss fram till att hon inte tycker att regeringen gjort mer än att få oss väljare nöjda. Sverige har klarat sig hyfsat helskinnade genom den senaste ekonomiska svackan men för Katrine räcker inte det. Hon vill mer. Och hon tror att Juholt är svaret. Eftersom han lyssnar på Elvis till skillnad från statsministern som har en smula modernare musiksmak…

Jag fattar nada!

När sosseorganet Aftonbladet konstaterar att det går bra för Sverige och att det skulle gå ännu bättre med Juholt vid rodret så blir mina frågor betydligt fler än de svar jag får av Kielos ledare.

För att försöka bli klokare lyssnade jag, via webben, på ekots lördagsintervju med Håkan Juholt. Lyssnarna fick bl a veta att alla ungdomar, från årskurs 9 till sista ring på gymnasiet, skall garanteras 3 veckors sommarjobb om sossarna fick bestämma. Juholt sa: ”Vi avsätter medel för det”. Närmare bestämt 800 miljoner tyckte han att det kunde vara värt. På frågan om arbetsgivare skulle ersättas om de anställde ungdomarna svävade Juholt betänkligt. Jag tycker inte att arbetsmarknadens nuvarande ”Fas 3” är lysande men frågan är om inte Juholt håller på att måla in sig i ett eget motsvarande hörn? Och var pengarna ska tas fick vi inte heller veta.

Annars var det fascinerande att höra Juholt tjata om, mantraliknande, att det behövs ”bredare verktygslåda” för att fixa allehanda problem. Uttrycket användes om och om igen! Om han ser sig som snickare, bilmeck eller någon annan yrkesman i behov av verktygslåda förtäljer inte historien. Själv konstaterar jag bara att hantverket ”so far” har visat sig vara av ett svajigt slag utan finmotorik och jag är glad att vi har den regering vi har!

1 kommentar:

  1. Jag läste också Kielos utläggning, och tyckte den var synnerligen rörig. Den saknade tråd, logiken hängde inte ihop, och slutsatsen verkade vara att visst har Juholt storhetsvansinne, men det har alla andra ledare också, så det så!

    Och den som inte tycker Juholt verkar superbra är i själva verket utan att veta om det själv klassrasist, som med nedärvt förakt för arbetare inte kan se det vackra i Juholts charm.

    Själv tycker jag Juholt är ett riktigt stolpskott, och det verkar alla utom de mest inbitna sossarna också anse. Och det blir knappast bättre av att Kielos et al försöker hävda att det är oss det är fel på.

    SvaraRadera