8 juni 2011

Juholts åsiktsfyrverkeri skrämmer och roar!

Ett fullkomligt fyrverkeri av åsikter som byts nästan lika ofta som folk byter skjortor!

Jag talar förstås om det skådespeleri som Juholt bjuder oss på när det gäller att tycka olika flest gånger på kortast tid. Håkan fixar det oslagbara rekordet i grenen.

Nu ska visst Sverige fundera på att delta i insatser i Syrien och södra Sudan. Häromdagen skulle vi inte delta i Libyen. Fast först skulle vi det. Och nu? Ja, Håkan påstår att vi ska det. Fast bara lite!

Nyhetsmedia exercerar i för och emot fast de flesta verkar mest chockade över smålänningen som försöker tillfredsställa åsiktsinriktningar vi inte visste fanns.

Lena Mellin i Aftonbladet skriver att ”Juholt har mosat sig själv. Det är svårslaget.” Expressen talar om ”Cirkus Juholt”. Andra s k experter talar om ”en framgång” för sosseledaren men denna framgång synes en smula svårtolkad enlig mitt förmenande.

Göran Greider skriver på SVT Debatt (varför är jag inte överraskad publicserviceföretaget??) att det är en seger för Juholt att han ”har visat att han vill sätta en egen agenda” och har lyckats med det. Ja, tycker man att det är en framgång att så till den milda grad förvirra väljare, partikamrater och motståndare och andra så att ingen vet varken ut eller in så är det så klart en framgång…

Undrar förresten vad Carin ”butler-i-t-banan” Jämtin tycker om saken? Var det inte länge sedan hon fick vara med och tycka något stick i stäv mot sin partiledare?

Regeringen har lugnt kunnat luta sig tillbaka och beskåda oppositionens förfall. Förutom Håkan har vi ju ett språkrör som tycker att nedläggningen av kärnkraft är ”kul” och en vänsterledare som är emot allt! Hur bra kan det egentligen bli?

Fast nu räcker det nog med passivitet från regeringen. Utdela ett par rejäla hugg och gör slut på pinan för oppositionen. Låt dem börja om från början och se med tillförsikt själva fram emot ett eller ett par vunna val!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar