22 juni 2011

Ida Ali-Lindqvist och manshatet

Oj, nu hade det visst gått för många dagar sedan det senaste feministiska inlägget på SVT Debatt så i dag är det dags igen.

I ett, grovt generaliserande, raseri beskyller Ida Ali-Lindqvist från Feministiskt Perspektiv i stort sett hela idrottsrörelsen och särskilt männen inom densamma för att vara pedofiler.
(Styrelsen i Feministiskt Perspektiv består förresten av 9 personer. 6 kvinnor och 3 män. Så var det med den jämnställdheten!) 

Ida ger två exempel som utspelat sig för ett antal år sedan och drar av detta slutsatsen att det är precis likadant i dag och männen i allmänhet likadana som då. Hon påstår att duschrummen på idrottsarenorna är ett ”himmelrike” och ”en lockande buffé” och att sporten som sådan är en institution där ”övergrepp nästintill obehindrat slinker förbi”.

I ett försök att inte vara så direkt utpekande mot just männen försöker hon släta över med: ”Sluta upp med att vandra runt i tron om att en trevlig och kompetent person inte kan vara pedofil”. Ida går således genom livet och förutsätter att de flesta hon möter är potentiella kräk. Det är en mycket skrämmande och beklagansvärd inställning.

Ingen kan förneka att det inte finns kräk som vandrar bland oss andra. Dessa skall naturligtvis rökas ut ur sina hålor och bestraffas.
Däremot är det tröttsamt att läsa Idas, så kategoriskt, anklagande drapa.

I Falun står 24 personer åtalade för barnpornografibrott. En man och tjugotre kvinnor.
Kvinnorna har bl a glatt mailat nakenbilder på sina egna unga släktingar. Några av kvinnorna är mor- och farmödrar.
Jag skulle aldrig komma på tanken att generellt beskylla rikets mor- och farmödrar, eller kvinnor i allmänhet, för att vara pedo-tanter. Men med Idas logik ligger det nära tillhands.

Svenska feminister är det dock lätt att generalisera om. Då handlar det om en inneboende, och stundtals fantasifabricerad, sjuklig lust att urskiljningslöst förtala manssläktet!

Jag försöker se det goda hos mina medmänniskor. Jag lever nämligen i tron av att de goda är i majoritet, till skillnad från Ida!

Kräk är kräk och ska givetvis bekämpas. Men det ska ske oavsett vilket kön de tillhör!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar