11 juni 2011

S och SD, same shit different names?

Regeringen går på pumpen i riksdagen. Igen och igen! Bra eller dåligt?

För mig som borgerlig väljare är det mest förbryllande. Att S, V, MP och SD lyckats liera sig i en slags majoritetHelgeandsholmen och att de fyra partierna tycks vara så nöjda med detta faktum.

Gustav Fridolin (MP) bekräftar i dagens DN genom att säga: ”Jag utgår från att en minoritetsregering lyssnar på riksdagen”. Underförstått; Jag är stolt över att tillhöra majoriteten i huset!

Den tänkta flörten mellan regeringen och Miljöpartiet har uteblivit och med facit i hand kan man ju inte annat säga än att det visat sig vara rätt. Att klämkäckt kvittra att det är ”kul” med kärnkraftsavveckling utan att ha ett rimligt alternativ till energiförsörjning tyder inte direkt på någon översvallande logik.

Det är inte för utan att vi skulle vilja veta hur de senaste månadernas koalition mellan SD och den s k oppositionen har mottagits av partiernas väljare samt hur samma koalition kommenterats i respektive partiers ledningskonstellationer.

Jag undrar om Lars Ohly är särskilt stolt över att ha fått köra över Reinfeldt & Co med hjälp av SD? Vad Juholt tycker spelar egentligen ingen roll eftersom den åsikten är lika bestående som en sommarbris!

Måhända är svaret på grubblerierna att oppositionspartierna, inkl SD, hämtar sina kärnväljare från samma grupper. Det är lätt att tänka sig att både S och SD har brett stöd på verkstadsgolven runt om i landet. Antingen handlar det om ett insnöat ifrågasättande av ”högerspöket” eller mot människor med annan kulturell bakgrund än vad som anses ”normalt”.

Hur som helst är det trist att regeringen inte tillåts regera.

Men allra märkligast är ändå att S trivs så fint tillsammans med SD! Hoppas deras väljare är stolta!

1 kommentar:

  1. Hehe, Sd's väljare är i alla fall stolta.

    SvaraRadera