27 juni 2017

Ving borde ställas vid en "automatiserad" skampåle!

Två dygn efter att jag, ännu en gång, beklagade det faktum att så många svenskar väljer Ving som arrangör när någon eller några drömsemesterveckor ska avnjutas är det dags igen!

I dag får vi oss till livs, vi som fortfarande är i livet, Vings mejlsvar till Angela Djurfelters mamma, Meja, som just gått bort:

”Resan avbokades 16 juni pga dödsfall. Ving återbetalar inget av det inbetalda beloppet 14.294 kronor. Beklagar sorgen.”

Meja hade tillsammans med sin make avvisats från flygplanet när de, den 14 juni, skulle resa till Spanien för en slags tack- och avskedsföreställning. Meja ansågs för cancersjuk för att klara av resan.

Ving må ha rätt i att avbeställningsskydd inte gäller när man väl är incheckad utan det är eventuella reseförsäkringar som då ska träda in. Detta förklarar inte mejlet på något sätt alls!

När Magdalena Öhrn, Vings informationschef, förklarar att det handlar om ett ”automatiserat” svar så stannar alla kundserviceklockor i hela världen!

Det hjälper på intet sätt alls att Ving kryper till det berömda korset. De gör det inte förrän kvällstidningarna tipsats och börjat sniffa upp det allt annat än empatiska spåret!

Resekoncernen Thomas Cook, där förutom Ving även kryssningsspecialisten Globetrotter, danska Spies, åtskilliga flygbolag, bland dessa Thomas Cook Airlines Scandinavia,och ett otal arrangörer i andra länder ingår är ingenting annat än en kundföraktande skam som saknar alla former av motstycke.

Visserligen har SAS kunder väntat förgäves i telefonköer de senaste dagarna men flygbolaget har ändå vett att be om en hyfsat begriplig ursäkt. Tågtrafiken lamslås i landet med jämna mellanrum men det är inte SJ som ska lastas, något många naiva svenska ägnar sig åt att göra, utan Trafikverket. Om det inte som denna eftermiddag handlar om en brandStockholms C.

Kundservice är inte längre vad den varit och därför förtjänar inte Ving våra pengar förrän möjligtvis då de visar sig värdiga att ha en toppenposition bland ressugna (om än uppenbart masochistiska) svenskar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar