12 juni 2017

Gotthuset i Norrköping har förlorat en kund!

Jag är, det har jag erkänt tidigare, en svår sockerknarkare. Jag är också, det kanske inte har framkommit lika tydligt, en besvärlig konsument i butiker.

När det kommer till smågodis är detta inte kompatibelt.

Att sleva upp lösgodis ur burkar där andra nyst, grävt med sunkiga fingrar eller provsmakat och sedan lagt tillbaka det de inte vill inhandla kan göra mig fullständigt rabiat. Men ibland är detta skäl som jag bortser från när sockersuget sätter in.

Vad jag aldrig har begripit, kalla mig gärna skogstokigt naiv, är att butikspersonal kan vara lika stora svin som vilka kunder som helst!

Av olika anledningar besöker jag med viss regelbundenhet Norrköping, en stad jag gillar även om lokalbefolkningen stundtals kan vara en smula ”pretto.”

I staden finns godisbutikskedjan ”Gotthuset” på fler platser. De har ett stort sortiment av lösgodis, upplagt i mindre behållare och de har stor omsättning så snasket är alltid färskt.

Jag har gillat ”Gotthuset.” Tills i lördags!

Jag hade, min sockerknarkande vana trogen, köpt en stor påse lösgodis tänkt att räcka ett par veckor, i en av kedjans centralt belägna butiker.

Jag strosade runt i de centrumgallerior, som tycks vara på utdöende med tanke på alla de tomma butikslokalerna och skulle snart promenera ned till tågstationen för att resa hem då jag passerade samma godisbutik igen.

Kvinnan som jobbade i butiken hade inga kunder utan ägnade tiden åt att fylla på de godisskålar jag alldeles nyss varit inne och halvtömt.

Där står hon och fyller på. Med händerna! Utan plasthandskar. Händer som nyss varit nere i kassalådan och hanterat kontanter. Händer som salufört tidningar. Händer som varit gud-vet-vart!

Jag kastade min godispåse i närmaste soptunna och väl hemkommen googlade jag för att hitta någon slags kundkontakt.

Att försöka komma in på hemsidan www.gotthuset.se renderar svaret ”Åtkomst nekad” och när jag rotar vidare efter företagsfakta finner jag ett företag som påstår sig ha endast nio anställda trots åtskilliga butiker med väl tilltagna öppettider.

”Gotthuset” har sett mig som kund för sista gången!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar