7 juni 2017

Lyssnarnas Sommarvärd - ett vältrande i andras olycka!

Snart är det dags för ännu en säsong av det omåttligt populära radioprogrammet ”Sommar i P1.”

Sedan 2007 har det svenska folket fått rösta fram sin egen favorit bland ett antal kandidater från ”folket.”

Resultatet tycker jag säger något om det vemod som en bekant till mig en gång beskrev som ”jag orkar inte lyssna på svensk klassisk musik för det är så jävla deppigt!”

I år har svensk folket röstat fram Tommy Ivarsson, från Kungälv, som sommarpratare. Tommy har för avsikt att berätta historien om sin son som tragiskt gick bort 2015 i lungfibros.

Tro mig; Jag lider med Tommy! Ingen förälder borde tillåtas få se ett av sina barn gå bort i en svår sjukdom.

Däremot tycker jag att valet av Tommy visar på att vi bor i ett land fullt av folkhems-hypokondriker som knarkar läkarvetenskapliga böcker och som gärna vill vältra sig i andras olycka samtidigt som de fabulerar om olika hälsotillstånd som kan ha drabbat dem själva!

Har jag inte hjärnhinneinflammation trots allt? Galopperande diabetes? Självaste HIVen? 
Hade jag den där hudfläcken i går och varför rasslar det så i revbenen när jag promenerar?

Jag påstår att jag har ett antal, ännu goda, vänner som utnyttjar sjukvården på ett sätt som borde rendera dem en plats i garderoben. Som åker till, och belamrar, akutmottagningar för minsta lilla nageltrång och som njuter varje sekund av att berätta för allt och alla om hur oerhört svårt deras egna hälsotillstånd är. Utan att ställa en fråga tillbaka!

Nej, jag är inte alls oempatisk men kanske tänker jag att ett Sommarprogram framröstat av lyssnarna någon gång borde få tillåtas ha ett mer underhållande ämne.

Ju äldre jag blir desto mer lyssnar jag på SR P1 och där finns oerhörda mängder med lärorika och informativa program. Ibland med hypokondriska och märkliga sjukdomsinslag men oftast intressanta på helt andra sätt.

Allt behöver inte alltid vara klämkäckt och tramsglatt. Men framröstade lyssnaralternativ borde heller inte alltid behöva innebära att vi ska vältra oss i någon annans olycka! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar