12 januari 2017

Ygeman är inte tillräckligt bra!

”Resultatet är inte tillräckligt bra!”

Orden är inrikesminister Anders Ygemans (S) med anledning av att vi just fått veta att polisen redovisade 10 % färre ärenden till åklagare ifjol. Försämringen under december månad var på hela 24 % och när det gäller bedrägeribrott så snackar vi om 40 % försämring för helåret!

Inte tillräckligt bra?

Det torde vara Ygemans ordkunskaper som lämnar brister lika stora som polisens resultat är små!

In i kaklet försvarar Ygeman sin gamle partisympatisör, rikspolischef Dan Eliasson, och in i det längsta försöker han dra ut på det oundvikliga och ofrånkomliga; Att han måste sparka Eliasson!

Det håller inte Sven-Erik Alhem, tidigare överåklagare, med om. Till TT säger Alhem att ”det är inte personfrågan som är intressant utan hur väl systemet fungerar.” Ridå!

Vems är det yttersta ansvaret om system fungerar eller inte? Högste hönsets förstås!

Vi bor i ett land där mordutredningar staplas på hög och poliser utan, eller i undantagsfall med, tillräcklig kompetens kommenderas åt både höger och vänster för att snygga till statistik.

Inte tillräckligt bra?

Det handlar inte längre om ”inte tillräckligt bra” utan om fullständig bottenkänning och fullständigt oacceptabelt, oanständigt och katastrofartat!

Hade det varit någon stake i Eliasson så borde han själv ha insett detta redan för länge sedan och tagit sin Dan ur skolan! Det lär väl ändå fällas ut fallskärmar av modell större så vad spelar det för roll om pensionärstillvaron tillåts starta några år tidigare än planerat?

Inom socialdemokratin är maktinnehavet det viktigaste av allt! Att resultat och statistik visar bottennivåer har ingen som helst betydelse så länge chefskapet finns kvar och vid detta ska det klamras fast så länge att räddningsinsatserna blir både kostsamma och personalutmattande!

Det, Anders Ygeman, och därmed indirekt Stefan Löfven, är sannerligen inte tillräckligt bra! Det är ofattbart uruselt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar