18 januari 2017

När lönen inte motsvarar ansvarstagandet!

Ofta kan vi läsa i media att högre tjänstemän petas och sätts på några obefintliga arbetsuppgifter samt får behålla lönen.

Ett antal tidningsredaktioner, däribland Expressen, rapporterar att den petade polischefen i region Syd, Annika Stenberg, får behålla sin månadslön på 107 100 kronor i månaden när hon nu ska sättas på andra arbetsuppgifter.

Dan Eliasson, rikspolischef, säger att det finns ”jättemycket att göra” utan att för den sakens skull närmare specificera vilka arbetsuppgifterna kommer att bli.

Att det verkligen finns jättemycket att göra inom polisväsendet är ett understatement, det är nog alla på det klara med, det är däremot obegripligt att Stenberg ska få behålla sin lön!

Jag tänker att med ett chefsförordnande följer en viss lönesumma, en lönesumma som borde verklighetsanpassas om det aktuella förordnandet inte längre tillåts fullgöras.

Hur många är det inte inom polismyndigheten som sliter sitt hår och som tar ett ansvar långt större än vad deras löneutbetalningar skvallrar om? Jag tror att det är tusentals!

I samband med polisens omorganisation 2015 fick i stort sett alla chefer se sina tjänster försvinna. Sök om eller sök nytt var beskedet!

Resultatet blev att ett antal nya chefer plockades in utifrån, och erbjöds löner a la Stenberg, medan andra, inte längre chefsönskvärda, ”interimsplacerades” på något kansli långt bort från verkligheten. Med bibehållen lön!

Det är hål i huvudet!

Undrar förresten vad Dan Eliasson och inrikesminister Anders Ygeman (S) tjänar och om de själva anser sig ta det ansvar som motsvarar löneutbetalningarna? De anser säkert själva detta! Därmed inte sagt att det, heller, har med verkligheten att göra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar