6 november 2016

Putin kan ta Eurovision från Ukraina!

Att vara insnöad Eurovision Song Contest-diggare har sitt pris!

Inte ens den lika omtyckta julmusiken har fått börja snurra i musikmaskinen innan det är dags att för första gången hetsa upp sig inför Eurovision 2017.

Att Ukraina vann 2016 är, för mången Mello-fan i alla fall, en sur uppstötning. Så mycket glitter och glamour var det sannerligen inte utan mest politisk korrekthet.

I dag rapporterar Expressen att nästa års finalvecka i Kiev riskerar att gå om intet. Pengarna finns inte och högsta bossen för tv-kanalen NTU, Zurab Alsania, har avgått i ren protest mot att tillräckliga medel för Eurovision inte skjuts till.

The Telegraph påstår sig veta att hela arrangemanget kan komma att flyttas till Ryssland!

Ett större hån mot större delen av Ukrainas befolkning, och horder av andra Eurovision-älskare, är svårt att tänka sig!

Det ryska bidraget 2016, med Sergey Lazarev, var spektakulärt och lyckades knipa en tredjeplats men vad hjälper det? Det homofoba Ryssland, under vapenskramlaren och flygincidentskaparen Putin, borde redan på förhand vara diskvalificerat från att arrangera Eurovision.

Om Ryssland ändå skulle få tillfälle att knycka hela spektaklet från Ukraina så har nog ändå EBU slagit in en av de sista spikarna i sin kista!

Säkerhetsläget i Ukraina är minst sagt osäkert och Eurovision förtjänar mer glädje, trygghet och partyfeeling än att känna lukten av Putin-stödda rebeller. 

Svaret på det är inte att flytta mångas favoritvecka i maj till Moskva!

1 kommentar:

  1. Tja, vad är alternativet? Att EBU och kanske till och med SVT pytsar in pengar till ukrainarna? Ska man överhuvudtaget delta i tävlingen när det inte finns pengar att arrangera spektaklet efter en eventuell vinst?
    Personligen hade jag gärna sett Sergey som vinnare. Ryssland deltar på samma villkor som alla andra länder i tävlingen och ska de arrangera ESC nästa år, så får de återigen stå ut med glitter & glamor och homosexuella från både när och fjärran.

    SvaraRadera