12 november 2016

"Återbruka mera" borde granskas kritiskt!

Expressens journalist Maria K Broman har de senaste dagarna fullkomligt exercerat i att propagera för Facebook-gruppen "Återbruka mera", en församling människor som tycker att man ska köra rakapparat över noppiga soffor, bygga hyllor av gamla slipsar, spika ihop egna katträd samt en hel massa andra, mer eller mindre, märkliga påfund.

Jag begriper att denna grupp har många följare men skulle efterlysa en mer kritiskt granskande text om gruppen också. Som avvägning mot alla halleluja-utrop liksom.

Gruppens ledare är kända för att inte acceptera några kritiska eller ifrågasättande åsikter. Medlemmar med sådana åsikter utesluts omedelbart och vittnesmålen om detta är många på nätet.

Vidare har en av gruppens grundare som favoritidé att aluminiumformarna från värmeljus ska sparas för att skickas till Thailand för återvinning. Eventuella funderingar kring klimatpåverkan och evventuella funderingar kring vilka människorna som har att återvinna aluminiumet är har inte "Återbruka mera". Än mindre tycks de bry sig om förhållandena för de som i Thailand har att ta hand om våra "sopor."

Exempellistan över företeelser som "Återbruka mera" rekommenderar kan, av gruppens popularitet att döma, göras mycket lång. Eftersom inga kritiska röster tillåts slinker säkerligen fullständigt vidriga exempel igenom som "gillas" av obetänksamma och hjärntvättade medlemmar.

Vore kul om Expressen kunde anmäla en medarbetare under falsk profil till gruppen och låter denne/denna efter ett par dagar ifrågasätta. Jag lovar att han/hon blir utkastad fortare än vad det är möjligt att säga kompostering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar