9 november 2016

Lycka till, trots allt, Mr President!

Av två tämligen dåliga, för att inte säga usla, kandidater valde det amerikanska folket, eller i alla fall amerikanska lantisar utan vetskap om den stora världen utanför det kvarter där just de bor, den sämre av de båda! 

Eller egentligen, Donald, valde ju väljarna din motståndare, om man räknar till antalet röster, men ert valsystem är ju så förbålt korkat, för att inte säga odemokratiskt!

Vad som händer de närmaste fyra åren är ännu skrivet i cyberspace, troligen i något mejl som förr eller senare ska FBI-granskas, men jag är inte särskilt förhoppningsfull.

Mr President, även om du inte blir det officiellt förrän några dagar in på 2017:

Du har lovat att bygga en mur mot Mexiko. Samtidigt ska du kasta ut s.k.illegalister ur ditt rike men du tänker undanta din egen hustru som knegat illegalt i landet!

Alla ska visst redovisa sin ekonomi på ditt vis, d.v.s. genom att nolltaxera. Vem som är villig att arbeta i lågbetalda yrken har du inget svar på.

I går berättade svensk media att du har planer på att öppna stängda kolgruvor igen så klimatfrågor är uppenbarligen ingenting för dig.

Du lovar att engagera dig i U.S.A. och ingenting annat och skiter högaktningsfullt i frihandel med andra, trots att ditt land är den största av handelspartners med i stort sett vilket land som helst på vår jord.

I dag jublar extremister och diktatorer jorden runt över att du vann. Även de inbillar sig att ensam är stark och att relationer med andra är av underordnad betydelse.

Ditt tal i morse, svensk tid, står mig sedan dess upp i halsen. Det du sa då har du aldrig sagt tidigare, under din kränkande valkampanj och om du och din stab av gubbar (och Sarah Palin) tror att orden i talet verkligen kommer att leda till en nationell försoning så är jag ganska säker på att ni har fel!

Ditt land har genom mitt eget liv varit allra högst upp på listan över favoritländer. I dag åkte ditt land ut ur elitserien och med fyra år med dig vid makten är risken stor att ditt land hamnar på nedflyttningsplats i korp-divisionen.

Blir ditt land ett land fyllt av vapenbärare, tomt på invandrare, fullt av nolltaxerare, bemängt med klimatförstörare, hbtq-hatande och totalt ointresserat av världen utanför? Jag tror att risken är stor!

Den amerikanska drömmen tog slut ”eight eleven twenty sixteen.”

Lycka till, trots allt, Mr President! Det kan du behöva! Hoppas att du och dina lantisväljare så småningom kommer till insikt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar