26 november 2016

Det valda flygbolaget kan vara något annat

Har du bokat en flygbiljett med SAS? Förväntar du dig att din resa kommer att ske med SAS? Högst troligt måste du förvänta dig annat!

Att själv leta bra priser med flygbolag vi litar på är något som jag tror att många andra än jag själv ägnar sig åt.

I flygvärlden är ingenting som det var, detta på både gott och ont.

Konkurrensutsättningen har lett till att vi kan finna biljettpriser vi tidigare bara kunnat drömma om och drömresan är för många närmare än vad den någonsin tidigare varit.

Regelverkets uppluckring tycks förutom många positiva detaljer för resenärerna också alltmer innebära att en köpt vara (läs biljett) inte alls visar sig vara det den utger sig för att vara!

Har du köpt en biljett med SAS är ”risken” stor att du finner dig sitta i en stol i ett flygplan tillhörande Cimber, CityJet, Flybe eller Jet Time. Dessa flygbolag effektuerar flygningar åt SAS på en mängd rutter.

Norwegian flyger ett flygplan målat i egna färger som opereras av det slovakiska flygbolaget Go2Sky, med slovakisk besättning.

När dessa rader skrivs utförs Norwegians flygning DY 7041, från Köpenhamn till Fort Lauderdale i Florida, av det spanska flygbolaget Wamos Air. Flera timmar försenat.

Det är inte längre helt enkelt att veta när man köper den berömda grisen i säcken.

Att en påstådd svensk fläskfilé skulle visa sig vara dansk skulle få hela horder av livsmedelskunder att förfäras och storma.

På samma sätt fungerar det inte när det gäller flygresor. 

Kanske dags för införande av regler som stipulerar att flygbolagen är skyldiga att faktiskt tala om för hugade spekulanter till kunder vad de faktiskt står i begrepp att köpa?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar