23 november 2016

Har TT eller CNN rätt om våldtäkten?

Den kvinna från England som anmälde två landsmän för våldtäkt under en vistelse i Dubai och som sedermera själv blev anklagad för ”utomäktenskapligt sex” har frigivits. Så även de män hon anmälde.

TT skriver:

"Åklagare i Dubai har lagt ner åtalet mot den brittiska kvinna i 20-årsåldern som misstänktes för utomäktenskapligt sex, ett brott i Förenade arabemiraten, efter att hon anmält en våldtäkt.
Kvinnan anmälde att hon blivit våldtagen av två landsmän och fick sitt pass beslagtaget. En film från en av männens telefoner påstås ha visat att sexet var samtyckligt varpå kvinnan blev den som misstänktes för brott.”

CNN, å andra sidan, påstår att själva våldtäktsåtalet är nedlagt eftersom åklagaren anser att alla tre inblandade i sexakten samtyckt till densamma. Anklagelserna mot kvinnan, för utomäktenskapligt sex, tycks kvarstå, eller är i alla fall oklara, men alla tre inblandade är fria att lämna Dubai.

Åklagaren går alltså på männens uppgifter.

Jag tycker att det är stor skillnad mellan hur TT och CNN tolkar nyheten från Dubai. Vem som har rätt har jag i nuläget svårt att bedöma.

Någon av nyhetskällorna har missuppfattat nyheten från Dubai.

Säga vad man vill men jag tror nog att CNN ligger närmare sanningen än TT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar