13 september 2016

Vänstern vill förbjuda reklam i T-banan!

Hör på SR P4 Stockholm att Vänsterpartiet föreslår förbud mot reklam i kollektivtrafiken.

Gunilla Roxny Cromwall , gruppledare för Vänsterpartiet i landstingsfullmäktige, har varit med och författat en motion i ärendet och säger i en kommentar: ”Vi har ju inte reklam i andra offentliga verksamheter” och fortsätter, helt häpnadsväckande, med att anse att ”dom 200 miljoner SL får in på reklamen är väldigt lite pengar…”

Detta sagt av en partiföreträdare vars parti i just parti och minut påstår att allt är ”gratis.” 

Sedan 1 feb 2016 kan vi, påstår vänstern, gå ”gratis” på ett stort antal museer. Den reformen kostar mer än 80 miljoner kronor om året. Pengar som vänsterpartisterna låter alla skattebetalare stå för samtidigt som de yrar om att allt är ”gratis.”

Roxny Cromwall pekar dock på något som, omvänt, borde vara en finfin idé. Varför i hela fridens namn säljs inte reklamplatser ut i ”andra offentliga verksamheter?” Hur många absolut dödstrista och sjukdomsalstrande väntrum har vi inte alla suttit igenom livet?

Här skulle stora intäkter kunna göras om jopphejdi-piller och se-på-fan-tabletter kunde få marknadsföras. Oavsett om vi skulle gilla det vi ser eller inte så skulle väntetiden på doktorn kunna bli både mer intressant och kännas kortare om vi hade annat att vila ögonen på än andra hålögda patienter eller färgflagnande väggar.

Då skulle vi slippa betala så (förbannat) mycket i skatt och då skulle de allra flesta kunna ha råd att betala sina entrébiljetter till museerna helt för egen maskin.

Samtidigt skulle ingen alls längre behöva Vänsterpartiet vars livsnerv är att pungslå befolkningen på allt den äger och har för att därefter styra invånarna in i minsta lilla detalj! Så underbart det vore!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar